Tečajevi i radionice u POUPu ovaj tjedan

poup-logo-v
14.03.2022. 14:20; ; Početna / Obavijesti / Tečajevi i radionice u POUPu ovaj tjedan

RADIONICA POVODOM DANA OČEVA 

Za naše male kreativce od 7 do 10 godina i sve one koji to žele postati spremamo novu radionicu povodom Dana očeva.

Dođite u petak, 18. ožujka u 17 sati u Pučko otvoreno učilište Poreč!

Ponesite sretne misli, lijepe želje i puno veselja, a mi ćemo osigurati materijal i ideju na koju ćete preslikati svoju maštu.

Za sudjelovanje na radionici obavezna je online prijava: https://forms.gle/YNq437LRxhTEjW348


 

UPISI NA TEČAJEVEVE ENGLESKOG I TALIJANSKOG JEZIKA ZA POČETNIKE!

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu?

U Pučkom otvorenom učilištu Poreč upisujemo polaznike na tečajeve engleskog i talijanskog jezika za početnike. Nastava održavamo dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače, prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Zajednički referentni nastavni program učenja stranih jezika usklađen je s europskim smjernicama, a njegov sastavni dio čine prihvaćene razine jezičnih kompetencija.

Takav program osigurava fleksibilnost jer omogućava predavačima i voditeljima da sami odabiru materijale i načine na koje će postići rezultate te pruža mogućnost uvođenja sadržaja i različitih aktivnosti koje je moguće ostvariti u specifičnim uvjetima u kojima se nastava odvija i gdje nastavnik odabire u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima pojedinaca ili grupa.

Cilj nastave stranog jezika je razvijanje komunikacijskih kompetencija tj. osposobljavanje polaznika za prikladnu komunikaciju na stranom jeziku u raznim situacijama: u sredini gdje se govori njemački jezik, u vlastitoj zemlji sa stranim govornicima, na multinacionalnim skupovima i u drugim situacijama u kojima se moraju služiti njemačkim jezikom. To znači omogućiti polaznicima postizanje jezične kompetencije u svim jezičnim vještinama: slušanju, čitanju, govornoj interakciji, govornoj produkciji i pisanju. Pritom se kod polaznika razvija razumijevanje i prihvaćanje novih i drukčijih kultura – interkulturalna kompetencija i tolerancija, ali i svijest o vlastitoj kulturi.

Polaznici jezik svladavaju putem slušanja, čitanja, govorne interakcije, govorne produkcije, pisanja te razvijanjem komunikacijskih strategija i jezičnih kompetencija uz pouku o načinu učenja.

Metodološki pristup se prilagođava korisnicima i uvijek se odabire pristup kojim će se najuspješnije ispuniti postavljeni ciljevi.

  • Trajanje:          70 školskih sati/modul
  • Nastava:          2 × tjedno po tri školska sata / 3 mjeseca
  • Cijena programa:770,00kn, plativo u tri mjesečne rate po 590,00kn.
  • Dokumenti potrebni za upis (preslike):

                                               – završna svjedodžba srednje škole

                                               – domovnica

                                               – rodni list


 

OSPOSOBLJAVANJE ZA NJEGOVATELJICE – UPISI

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE POREČ upisuje polaznike za verificirani program osposobljavanja za NJEGOVATELJA/ICU STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

Obzirom na sve veći broj otvorenih domova za starije i nemoćne koji imaju potrebu za educiranim osobljem, ovim programom želimo polaznicima ponuditi veće mogućnosti za zaposlenjem, a potencijalnim poslodavcima osigurati adekvatno obučene zaposlenike koji će kvalitetno skrbiti za njihove korisnike ili članove obitelji.

  • Uvjeti upisa: završena osnovna škola
  • Trajanje: 500 nastavnih sati
  • Sadržaj programa: teorijska nastava (gerontologija, psihologija starenja, njega bolesnika, prva pomoć, anatomija, fiziologija i bolesti, zaštita na radu) te praktična nastava i stručna praksa
  • Isprave potrebne za upis (preslike):

– završna svjedodžba osnovne ili srednje škole

– domovnica

– rodni list

– liječničko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti

– sanitarna knjižica

  • Uvjerenje: po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik dobiva uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu
  • Cijena osposobljavanja: 4.800,00 kn s mogućnošću plaćanja u obrocima

 

Informacije i upisi: na broj telefona 052 887 216 ili e-mail [email protected].

Print Friendly, PDF & Email