NEWS
valfresco

Tar-Vabriga: sa sjednice Općinskog poglavarstva

23.01.2008. 00:00; Učitavanja: 201; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar-Vabriga: sa sjednice Općinskog poglavarstva
979GO244984.jpg

Poglavarstvo je imenovalo radnu skupinu zaduženu za luke posebnih namjena Santa Marina i Tarska Vala. Skupinu čine Anton Stojnić kao predsjednik, Enio Kodnik, njegov zamjenik, te Damir Sloković, Sergio Stojnić, Michael Tasić, Mario Vižintin i Željko Bošnjak, članovi vijeća, ribarskih udruga i odbora za prostorno planiranje, komunalno gospodarstvo, ekologiju i zaštitu okoliša. Na pitanje da se bolje definiraju funkcije radne skupine i daljnji planovi s ovim ribarskim lukama jer je bilo govora o njihovoj izgradnji, načelnik Nivio Stojnić objasnio je da je riječ o prvom koraku, odnosno prikupljanju dokumentacije.
– Iz europskih pretpristupnih fondova nudi se 16 milijuna eura cijeloj državi za morske luke i pomorska dobra. Da bi se za njih kandidirali, bitno je imati pripremljene sve elaborate i planove što prije jer tako imamo više mogućnosti za dobivanje sredstava. Ovo je radno tijelo zaduženo za sakupljanje dokumentacije, pripremu materijala i predlaganje dokumenata. Radna skupina treba obavijestiti poglavarstvo o problematici definiranja statusa luka posebne namjene Santa Marina i Tarska vala i o svemu što je potrebno da dođemo do UPU-a, bez čega nema niti koncesije. Nećemo još ništa graditi, prikupljamo potrebne dokumente i poslije ćemo odlučiti što su nam prioriteti te hoćemo li prijedloge prihvatiti. Ako možemo za to dobiti sredstva iz pretpristupnih fondova EU-a, zašto ne pokušati?, rekao je Stojnić. Poglavarstvo je radnoj skupini odredilo 1. travnja kao rok za dostavljanje prvih informacija.
Odobren je i iznos od deset tisuća kuna pulskom planinarskom društvu »Glas Istre«, organizatoru istarske alpinističke ekspedicije »Ande 2008.«, i prihvaćena je njihova ponuda za pomoć pri uređenju fasade tarskog zvonika.
Jednokratna pomoć od 11 tisuća kuna odobrena je i stolnoteniskom klubu »Tar« tarske osnovne škole, koji ove godine sudjeluje na 24 turnira u organizaciji Lige osnovnih škola, a pomoć će se iskoristiti za nabavu stolova i ostale opreme. Kod donošenja ove točke član poglavarstva Franco Palma predložio je i organizaciju tematske sjednice na kojoj će sport biti glavna tema, kao i određivanje politike razvoja sporta u općini. Stojnić je prijedlog prihvatio i predložio da odbor za sport i sportske manifestacije pripremi potrebnu dokumentaciju, a da se tematska sjednica održi sljedećeg mjeseca.

V. Habereiter, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S