NEWS
HALF MARATON S

Tar-Vabriga: Prvo čitanje proračuna i rok za amandmane do ponedjeljka

01.03.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar-Vabriga: Prvo čitanje proračuna i rok za amandmane do ponedjeljka

Prijedlog poglavarstva od 14,5 milijuna kuna bio je jučer na prvom čitanju.

Prijedlog se velikim dijelom oslanja na ranije izračunatih 10 posto prihoda Grada Poreča koji su dolazili s područja nekadašnjeg Mjesnog odbora Tara. Vijećnicima oporbe planirani se proračun činio prilično ambicioznim, a Franko Katunar je rekao da bi bio zadovoljan ostvari li se 70 posto plana. On i Ivan Đani Stojnić pitali su zašto u proračun nisu uključene investicije koje su izborne liste redom ponavljale kao prioritete u izbornoj kampanji, kao što je servisna zona, rotor, proširenje dječjeg vrtića, gradnja školske sportske dvorane u Vabrigi i slično.

Načelnik Denis Žužić dao je pojedinačna obrazloženja, koja se mahom svode na činjenicu da najprije treba donijeti planove uređenja, odnosno izraditi projekte.

Vijećnici su s dva suzdržana i osam glasova za izabrali Elvisa Prenca za potpredsjednika vijeća. Donijeta je i odluka o naknadama koje se izračunavaju iz prosječne neto plaće isplaćene u prethodnoj godini u državi.

S.M. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email