NEWS
HALF MARATON S

Tar-Vabriga: Prvi općinski proračun vrijedan 14,5 milijuna kuna

22.02.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar-Vabriga: Prvi općinski proračun vrijedan 14,5 milijuna kuna
873Tar.jpg

Vijeće Tara-Vabrige uskoro će raspravljati o prijedlogu prvog općinskog proračuna vrijednog 14,5 milijuna kuna koji je razmatralo poglavarstvo. Taj se dokument odnosi na ovu godinu i nasljeđuje odluku o privremenom tromjesečnom financiranju.

– Proračunom moramo prvenstveno osigurati dosadašnji standard života i nastojati ga poboljšati sredstvima namijenjenim za društvene djelatnosti. Značajni iznosi su namijenjeni i za komunalnu infrastrukturu te prostorne planove svih razina, istaknuo je načelnik Denis Žužić.

Među rashodima je najveći dio od 6,73 milijuna predviđen za komunalni sustav, pri čemu je za gradnju infrastrukture izdvojeno 3,9 miliju¬na. Planirana je, među ostalim, javna rasvjeta u dijelu Tara, Borgu, Gedićima i uz cestu od Gedići do Rošini, nogostup od Tara do groblja i od Vabrige do groblja, rekonstrukcija ulice u Frati i Ulice Borgo, košarkaško igralište u Vabrigi, uređenje dijela Ulice Glavica i asfaltiranje dječjeg igrališta u Rošinima.

Društvene djelatnosti su pokrivene s 2,9 milijuna kuna, od čega je gotovo 900 tisuća rezervirano za rad dječjih vrtića. S pola milijuna će osnovna škola biti financirana iznad minimalnih propisanih standarda, 50 tisuća je predviđeno za studentske stipendije i 100 tisuća za sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce. Nešto manje od pola milijuna kuna planirano je za socijalnu skrb.

Za rad vijeća, poglavarstva i načelnika osigurano je 635 tisuća kuna, u što je uključeno 100 tisuća zakonom određene proračunske zalihe, dok su za plaće četvero predviđenih zaposlenika u općinskoj upravi namijenjene 594 tisuće kuna.

Na otplatu zajma za gradnju kanalizacije otpada zasad 2,15 milijuna kuna, a sporazumom o diobi s Gradom Porečom bit će utvrđen točan iznos.

K.Flegar, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email