NEWS
valfresco

Tar-Vabriga: IDS-ovac Anton Stojnić jednoglasno izabran za predsjednika Vijeća

13.12.2006. 00:00; Učitavanja: 184; Početna / Novosti / Okolne općine / Tar-Vabriga: IDS-ovac Anton Stojnić jednoglasno izabran za predsjednika Vijeća
570GO169042.jpg

Nakon prvih općinskih izbora u novoustrojenoj Općini Tar-Vabriga jučer je u Osnovnoj školi Tar održana i konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća te je i formalno zaživjela aktivnost u toj novoj istarskoj općini. Sjednici je bilo nazočno i prisegnulo svih 11 vijećnika kojima su birači ukazali povjerenje: IDS-ovci Denis Žužić, Anton Stojnić, Gaetano Benčić i Nivio Stojnić, HDZ-ovci Vesna Lemo i Ivica Duspara, s nezavisne liste »Maslina/L´Ulivo« njen nositelj Enio Kodnik i Livio Roža, SDP-ovac Walter Palma, s nezavisne liste »Novi val« nositelj Željko Bošnjak i nezavisni vijećnik Ivan Stojnić. Do izbora predsjednika Vijeća i njegova formalnog konstituiranja sjednicom je uz pomoć operativaca iz Grada Poreča i Ureda državne uprave Istarske županije predsjedao najstariji vijećnik Walter Palma.

Premda Općinsko vijeće čine vijećnici s čak šest izbornih lista, znakovito je da je na prijedlog IDS-ovaca Denisa Žužića, Gaetana Benčića i Nivija Stojnića te nezavisnog Željka Bošnjaka za prvog predsjednika Vijeća jednoglasno izabran IDS-ovac Anton Stojnić.

Na sjednici je izabrana i tročlana mandatno-verifikacijska komisija na čijem je čelu predsjednik Palma, a članovi su Lemo i Benčić. Donesen je i privremeni poslovnički red Vijeća. Očekuje se da će na prvoj radnoj sjednici vijeća biti izabrana dva dopredsjednika Vijeća te načelnik i poglavarstvo općine.

Sjednici je bilo nazočno i 30-ak gostiju i ostalih znatiželjnika, između ostalih predstavnici susjednih općina i gradonačelnici susjednih gradova – Poreča, u čijem je sastavu donedavno bilo područje Tara i Vabrige, i Novigrada, Edi Štifanić i Anteo Milos, koji su »novorođenoj« Općini uputili i prve prigodne riječi čestitke.

K.Klarić, Glas Istre

Stojnić: Interes općine na prvom mjestu


– Želio bih se zahvaliti vijećnicima na ukazanom povjerenju i učinit ću sve da to povjerenje opravdam. Ovo je povijesni trenutak za sve nas, budući da smo otvorili novu stranicu društveno-političkog života Tara, Vabrige i ostalih mjesta naše općine. Na nama je da opravdamo dano nam povjerenje birača i svih mještana koji s pravom žele i očekuju od svih nas da ih kvalitetno zastupamo te da zajedničkim snagama radimo na boljitku i prosperitetu općine. Te ciljeve možemo ostvariti samo u slozi i međusobnom uvažavanju. Interese općine i naših sumještana moramo u radu postaviti na prvo mjesto. Naša djela moraju govoriti više od riječi i obveza nam je ispuniti povjerenu nam svetu dužnost prema našim sumještanima, rekao je u svom prvom obraćanju vijećnicima predsjednik Anton Stojnić.

Print Friendly, PDF & Email