NEWS

Tar: S ´yugom´ u kolonu biciklista, jedan ozlijeđen

14.03.2012. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Tar: S ´yugom´ u kolonu biciklista, jedan ozlijeđen

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 12.50 sati na raskrižju županijske ceste 5002 i Istarske ulice u Taru, lakše je ozlijeđen 24-godišnji državljanin Austrije.

Nesreća se dogodila kada se 56-godišnjak iz Buja, vozilom marke Zastava Yugo, pulskih registarskih oznaka, kretao županijskom cestom iz smjera Novigrada prema Poreču. Dolaskom do raskrižja s Istarskom ulicom, započeo je skretati u lijevo, bez da je prethodno propustio sva vozila iz suprotnog smjera. U tom je trenutku iz smjera Poreča naišla kolona biciklista te je jedan od biciklista, 24-godišnji državljanin Austrije, prilikom kočenja i izbjegavanja udara u Yugo, pao na kolnik i pritom se lakše ozlijedio.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 56-godišnjaka iz Buja slijedi pokretanje prekršajnog postupka.

Budući je na istarskim prometnicama uočena sve veća prisutnost biciklista, Policijska uprava istarska apelira na vozače da obrate pozornost na ovu kategoriju sudionika u prometu te da ne ugrožavaju njihovu sigurnost. (iPress/foto ilustracija)

Print Friendly, PDF & Email