NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Štand dovezen na Peškeru i prije objave rezultata natječaja

20.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Štand dovezen na Peškeru i prije objave rezultata natječaja
692GO137896.jpg

U gradskom komunalnom odjelu pitali smo o čemu se radi, odnosno kako netko može postaviti štand prije vremena, pa su obećali odmah poslati komunalne redare. Štand je samo dovezen na lokaciju, kod okretišta turističkog vlakića na Peškeri, ali nije postavljen, i osoba koja je dobila to mjesto na natječaju upozorena je da to nije smjela učiniti. Uz to, Franko Buda iz komunalnog odjela rekao nam je i da štand još ne može biti postavljen. »Na tom su mjestu, gdje je okretište turističkog vlakića, predviđena još tri štanda za kokice, fornete i ne znam što još. Svi su zakupci utvrđeni ovim natječajem, ali se međusobno moraju dogovoriti kako će riješiti problem vode i struje. Uostalom, moramo još vidjeti kako ih razmjestiti na tom prostoru, a vjerojatno će biti i prigovora na naša rješenja o zakupu, pretpostavljam i pritisaka, kao svake godine«, rekao nam je Buda. Dodao je i da se vlasnik štanda za prodaju sladoleda ispričao što ga je prerano dovezao, ali je »baš imao priliku za prijevoz«.

Neki građani već su »snimili« postavljeni štand u »alpskom« stilu, preblizu panou s planom grada namijenjenom turistima koji tuda šeću. Buda kaže da štand ne prekriva plan, a mjesta je premalo da četiri štanda budu razmještena dalje od te ploče. Pa kome pravo, kome krivo.

U Poreču je izrađena i svojevrsna karta s točno ucrtanim mjestima gdje se i koliko štandova u gradu može postaviti, da bi se stvari držale pod kontrolom, ali se gotovo svake godine »prošverca« još koje mjesto više – uglavnom zbog pritisaka.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email