NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Tajne izrade kroštula i pandešpanja naučite na radionicama u kući Maraston

Slatka Istra 2023 19- 20230814
31.08.2023. 14:45; ; Početna / Kultura / Tajne izrade kroštula i pandešpanja naučite na radionicama u kući Maraston

Završila je 25. Slatka Istra ali u Vižinadi nastavljaju i dalje sa očuvanjem tradicije, recepata i tajni izrade tradicionalnih kolača koje smo dobili u ostavštinu od prethodnih generacija.

Želja je da se i nakon Slatke Istre što više ljudi aktivno uključi u ovaj oblik očuvanja tradicije, pa je Turistička zajednica Općine Vižinada, uz potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije, odlučila tijekom rujna ove godine organizirati radionice izrade tradicionalnih istarskih slastica u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi. Radionice će voditi iskusne i nagrađivane domaćice koje već godinama sudjeluju na Slatkoj Istri, a ovo je prilika svim sudionicima da iz prve ruke vide i nauče kako su slastice spravljali naši stari te i sami postanu majstori izrade istarskih kolača po tradicionalnim recepturama.

Prva radionica će se održati u petak 08.09. sa početkom u 18 sati, predviđeno trajanje radionice jest 2 do 2:30 sata. Radionicu će voditi Silvia Cah, majstor slastičar te će nam predstaviti i demonstrirati izradu kroštula.

Druga radionica se održava u petak 15.09. Predviđen je početak u 18 sati, dok će radionica trajati 2 do 2:30 sata. Radionicu će voditi dugogodišnje domaćice Slatke Istre Davorka Ritoša i Laura Kešac te će nam predstaviti izradu pandešpanja.

Učešće za dolazak na radionicu je 20 eura po osobi, a kolače koje naprave sudionici nose sa sobom kući. Broj polaznika po jednoj radionici je ograničen na maksimalno deset ljudi, pa se za sudjelovanje obavezno potrebno unaprijed prijaviti na mail [email protected] ili na broj telefona +385 52 446-110.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email