NEWS

Tadej Pogačar, trećeplasirani sa ovogodišnje Vuelte !, ove subote dolazi u Umag na Istria Granfondo!

Tadej Pogačar ove subote dolazi u Umag na Istria Granfondo (3)
16.10.2019. 23:08; Učitavanja: 67; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Tadej Pogačar, trećeplasirani sa ovogodišnje Vuelte !, ove subote dolazi u Umag na Istria Granfondo!

– Ovogodišnji biciklistički maraton Istria Granfondo ugostit će jednu od najvećih biciklističkih senzacija današnjice. Naime, svoj nastup na utrci potvrdio je Tadej Pogačar, spektakularni Slovenac, trećeplasirani s nedavno završene Vuelte. Dvadesetjednogodišnji šampion fascinirao je biciklistički svijet na Grand Tour utrci po Španjolskoj u kojoj je ostvario tri etapne pobjede, završio na postolju uz sunarodnjaka Rogliča i Španjolca Valverdea te uvjerljivo osvojio titulu najboljeg mladog vozača.

Tadej Pogačar na Istria Granfondo dolazi prvi put te je ovom prilikom izjavio: „Čuo sam samo riječi hvale o Istria Granfondo maratonu i brojnim popratnim zbivanjima od kolega slovenskih biciklista koji su već ranije sudjelovali. Veselim se što ću im se ovoga puta pridružiti“ – rekao je Pogačar, jedan od ponajboljih mladih svjetskih biciklista. „Bio sam u Umagu i Istri nekoliko puta, ali kao turist, a sada ću voziti rutu od 119 kilometara. Koliko čujem, vrijeme će biti sjajno, a ne sumnjam da će i cijela atmosfera, kao i pejzaži istarskog krajolika kroz koji ćemo prolaziti biti prekrasni.“

Svoj dolazak na utrku najavili su i Josip Rumac, državni prvak u cestovnom biciklizmu i na kronometru u tekućoj sezoni te osvajač jedine medalje na svjetskim prvenstvima za Hrvatsku te Radoslav Rogina, najbolje plasirani hrvatski natjecatelj na biciklističkoj utrci CRO Race. Za utrku je par dana prije njenog početka prijavljeno 520 sudionika iz preko 16 zemalja, a očekuje se da će se broj sudionika do subote dodatno povećati.Istria Granfondo održat će se od 18. do 20. listopada, a u sjeverozapadnu Istru pristići će brojni zaljubljenici u biciklizam. Ovo je osma godina kako se utrka održava, a biciklistima su na raspolaganju 2 staze – Granfondo Small (94 km, visinska razlika 1.170 m) i Granfondo Classic (119 km, visinska razlika 1.650 m).

 

Više informacija, kao i detalje oko same prijave, moguće je pronaći na službenoj web i Facebook stranici.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email