NEWS
valfresco

Swing i jazz glazba osvježili sparnu porečku noć

36528072013-0111.jpg
28.07.2013. 00:00; Učitavanja: 78; Početna / Lifestyle / Zabava / Swing i jazz glazba osvježili sparnu porečku noć

Nastup Talijanskog Jazzset orchestra na središnjem porečkom Trgu slobode udahnuo je svježinu u sparne i vruće, pomalo i tužne večeri i noći Poreča.

Moguće i ne očekivani mali broj, prije svega slušatelja a po tom i gledatelja, posebno u trenutku nastupa na sceni solistice big banda Elene Pasqutto, ljetnu večer na Trgu slobode čuo je i vidio odličnu glazbenu ´predstavu´ glazbenika iz Verone koji su izveli program swing i jazz standarda koje su potpisali Gershwin, Elington, Miler, Porter, Calloway i drugi poznati skladatelji jazz i swing glazbe.

´Težina´ nastupa velikog Jazzset orkestra od 20 glazbenika odnosi se na odlično uvježbane linije saksofona, trombona i truba te ritam sekcije, što potpisuje dirigent Vladimir Belonojkine, od kojih je svaka zastupljena po pet glazbenika, kako i dolikuje big bandu koji može izvesti i najzahtjevnije aranžmane uz glazbenu i posebno vizualnu prisutnost pijanistice Elene Bruk i vokalne solistice Elene Pasquetto.

– Djelujemo, na amaterskoj osnovi već 25 godina, rekao nam je nakon što su glazbenici na bis gledatelja izveli još dvije kompozicije Gershwina, Eraldo Turco, trombetist i član orkestra te predsjednik udruge pri kojoj u Veroni djeluje čak osam velikih swing i jazz orkestra.

Koncerti na otvorenom, gradskim trgovima, svojevrsna je specijalnost talijanskog big benda Jazzset. Gostovanje u Poreču već nekoliko godina uspješno organizira tijekom ljeta Turistička zajednica Poreča a osim nastupa na gradskom trgu jednu večer jezzeri sviraju još i na terasi porečkog hotela Delfin. To bi trebala biti i ´pouka´ porečkim i hotelijerima iz susjednih mjesta na zapadnoj obali Istre na čijim terasama su plesne večeri u potpunosti izumrle, budući se gosti teško odlučuju na ples uz ´orkestar´ od jednog, eventualno dva a najviše tri člana, koji glazbu proizvode pritiskanjem crvenih, plavih ili žutih gumbića na elektronskim ´instrumentima´, dok orkestre s izvođenjem žive, plesne glazbe, ne žele angažirati navodno zbog visokih troškova ili jasnije rečeno, gubitka svoje zarade.

O promociji turističkog odredišta, kada je u pitanju ugođaj i kvalitetna zabava gostiju, hotelijeri ne vode računa.

(iPress)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email