VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Svojom snagom, znanjem i radom napredujemo i postižemo zavidne rezultate, no dugi put je pred nama, poručile su to žene na današnjem skupu u HGK – Županijskoj komori Pula.

Skup u HGK ZK Pula2
07.03.2024. 20:43; ; Početna / Gospodarstvo / Svojom snagom, znanjem i radom napredujemo i postižemo zavidne rezultate, no dugi put je pred nama, poručile su to žene na današnjem skupu u HGK – Županijskoj komori Pula.

O ženskom poduzetništvu treba kontinuirano razgovarati 

Svojom snagom, znanjem i radom napredujemo i postižemo zavidne rezultate, no dugi put je pred nama, poručile su to žene na današnjem skupu u HGK – Županijskoj komori Pula.

Okrugli stol Ženska strana upravljanja ljudskim resursima organizirali su HGK – Županijska komora Pula i Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG Ogranak za Istarsku županiju.

Predsjednik HGK – Županijske komore Pula Danijel Benčić istaknuo je kako HGK kontinuirano pruža potporu ženskom poduzetništvu o kojem je potrebno svakodnevno razgovarati, a ne samo prigodnim povodom poput Međunarodnog dana žena.

Budućnost rada i razvoj ljudskih potencijala među ključnim su strateškim temama HGK,  a Komora Pula na raspolaganju je za konstruktivne dijaloge i prijedloge.

Važno je razgovarati o ženskom poduzetništvu i uključivati što više žena u svijet poduzetništva. Zastupljenost žena na visokom upravljačkim funkcijama u tvrtkama do 2026. godine mora biti viša od 30 posto. Taj cilj definiran europskim i nacionalnim direktivama je  dostižan, ali treba raditi na tome, zaključio je Benčić.

Predsjednica KRUG-a Ogranka za Istarsku županiju Gordana Restović istaknula je kako svaki ovakav susret žena iznjedri nešto novo, a pritom sudionice postaju umreženije i snažnije. Važno je da žene dobiju nove informacije, razmjene iskustva i stvore nova poznanstva. Potrebno je kontinuirano isticati poziciju žena u društvu i poduzetništvu, kao i promovirati uspjehe i primjere dobre prakse, posebice za one žene čiji je rad manje vidljiv u javnosti, naglasila je Restović. Pritom ne treba zaboraviti na uključivanje i novih mladih generacija.

Iskustva žena u poduzetništvu i upravljanju ljudskim resursima, okruženje i faktori koji utječu na rad i uspješnost poduzetnica, menadžerica ali i djelatnika u organizacijama, bili su u fokusu okruglog stola. Razgovaralo se i o razlici između stilova vođenja muškaraca i žena, te kako ostvariti međusobno uspješniju komunikaciju, osvijestiti i prevladati razlike.

Panelistice na okrugom stolu bile su Isabella Frančula (HR Manager, Arena  Hospitality Group d.d.), Silvia Marinović (HR officer, Cenosco Croatia d.o.o.), Marinela Dropulić Ružić (direktorica Meraklis d.o.o.), Vanja Prvulović (direktorica Sinapsa centar d.o.o.) i Federica Ukušić Rovina (direktorica, Mini karavan servis d.o.o.)

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email