NEWS
valfresco

Svi parkomati u Končarevoj ulici su u funkciji

parkomat-končareva
20.09.2017. 09:05; Učitavanja: 228; Početna / Novosti / Svi parkomati u Končarevoj ulici su u funkciji

Svi parkomati u Končarovoj ulici u punoj su funkciji i po svakoj se dojavi ili redovnom obilasku djelatnika, uočeni kvarovi ili neispravnosti žurno rješavaju. Ističemo da razdoblje trajanja kvara ili apsolutne nemogućnosti korištenja aparata nikad nije duže od nekoliko sati do nekoliko dana, što ovisi o složenosti kvara .

Tijekom ljeta kada su velike gužve i kada je sva komunalna infrastruktura pod povećanim opterećenjem izgleda da problema u radu imaju i uređaji za naplatu parkiranja. Na tom tragu bilo je i pitanje vijećnika Živog zida Emanuela Rudana na zadnjem aktualnom satu Gradskog vijeća koji je primijetio da već godinama postoji problem s aparatom za naplatu parkinga u Ulici Rade Končara. No, nije specificirao točno s kojim budući da ih u toj ulici ima čak četiri, od kojih se tri zbog mjesta gdje su postavljeni nalaze u različitim zonama napate.

Uvedeni novi sustavi naplate parkiranja

Budući da mu je na sjednici obećan pisani odgovor, on je i stigao iz komunalnog poduzeća Usluga koje upravlja parkiralištima odakle su poručili da nije bilo kvarova koji su trajali dulje vrijeme, odnosno bilo je manjih problema početkom ovog ljeta koji su u kratkom roku sanirani.

– Svi parkomati u Končarovoj ulici u punoj su funkciji i po svakoj se dojavi ili redovnom obilasku djelatnika, uočeni kvarovi ili neispravnosti žurno rješavaju.
Ističemo da razdoblje trajanja kvara ili apsolutne nemogućnosti korištenja aparata nikad nije duže od nekoliko sati do nekoliko dana, što ovisi o složenosti kvara. Cijeli sustav upravljanja parkinzima te kontrole naplate parkiranja pod velikim je opterećenjem najviše u ljetnim mjesecima, kada se broj korisnika po danu poveća za minimalno pet puta, a što kao posljedicu ima i probleme u radu u pojedinim dijelovima, stoji u odgovoru voditelja parkirališta Ivana Legovića

Dodao je da je Usluga upravo zbog toga, ali i starosti samog sustava još prošle godine započela investicijski ciklus obnove i uvođenja novih i sofisticiranijih sistema u području upravljanja, kontrole i naplate parkinga. Baš zato je početkom srpnja postavljen novi parkornat u Ulici Rade Končara Sjever, tj. u Vialama,koji ima mogućnost naplate kovanicama, novčanicama i kreditnim karticama, te od tada nisu uočeni niti prijavljeni kvarovi. U istoj ulici, ispred zgrade Uprave Plave lagune, u funkciji je parkomat koji prima kovanice i novčanice.  Na njemu se prilikom uvođenja ljetne tarife, 1. lipnja, pojavio problem sa sinkronizacijom sata, pa je parkornat nerijetko prikazivao jedan sat unatrag. No, napomenuo je Legović, korisnici su uređaj normalno koristili, a njegov proizvođač ubrzo je to sanirao.

Nabavit će se tri nova parkomata

Kvarova nije bilo na trećem uređaju, smještenom na južnom dijelu ulice, koji prima samo kovanice. Četvrti aparat, pak, smješten je na ulazu na gradsko kupalište a prima kovanice i novčanice. Dogodilo se ljetos da nije primao novčanice, ali naplata kovanicama bila je cijelo vrijeme uredna. Uzrok problema brzo je otkriven i otklonjen.

– Napominjemo da su sve ove navedene situacije zabilježene ove godine, točnije od svibnja do srpnja, a prije ni nakon toga nije bilo smetnji u radu. Usluga nastavlja s razvojem i uvođenjem novog sustava, pa smo trenutno u fazi nabave tri dodatna parkomata s mogućnošću naplate kovanicama, novčanicama i kreditnim karticama, čime se želi unificirati i pojednostaviti uplata na više frekventnih lokacija u gradu, piše u odgovoru voditelja parkirališta Ivana Legovića

Tanja KOCIJANČiĆ , Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email