NEWS

Svečano otvorene kaštelirske jaslice

70313064_2467876546624823_4794986881794179072_n
19.09.2019. 20:29; Učitavanja: 173; Početna / Novosti / Okolne općine / Svečano otvorene kaštelirske jaslice

Iako su jaslice u Kašteliru svoje mališane primile već 9. rujna, svečano otvorenje upriličeno je danas, 18.9.2019. u prisustvu brojnih uzvanika, roditelja i djece.
U nekadašnjoj oštariji Nono Karlo, a donedavno i radionici Kuće Djeda Mraza, uređen je prekrasan i funkcionalan prostor za jednu jasličku grupu koji ima cca 90 metara kvadratnih i lijepo uređeno dvorište. Prostor zadovoljava sve zakonske regulative, a pohađa ga deset mališana od jedne do 3 godine sa područja općine Kaštelir-Labinci. Grupa djeluje u okviru Dječjeg vrtića Radost i zapošljava dvije odgajateljice, Mikelu Matić i Eminu Bijelić i spremačicu – pomoćnu kuharicu Slavicu Srdoč. Susretljivošću Područne škole Kaštelir, odnosno OŠ Jože Šurana Višnjan i njenog ravnatelja Predraga Brkića, omogućena je priprema ručka, a DV RAdost i općina dogovorili su prijevoz ručka iz škole do vrtića.
Ravnateljica Dječjih vrtića Radost Divna Radola i općinski načelnik Enio Jugovac naglasili su veliki značaj jaslica za odrastanje djece ovog područja. Radno vrijeme jaslica je od 6.45 do 16.30 sati, no po potrebama roditelja može se i mijenjati, bude li trebalo, kazala je Divna Radola i pohvalila i općinsku upravu za kvalitetno odrađen posao oko uređenja jaslica.
Načelnik se zahvalio ravnateljici Divni Radola, dogradonačelnici Poreča Nadiji Štifanić i njenim suradnicima, Đulijanu Petroviću i Filipu Šolaru jer su osmislili i uredili prostor i interijer, zahvalio se na pomoći Kaštelircu Dinu Ružiću za savjete i upute kod rješavanja statike u rekonstrukciji zgrade.

Projekt je financiran iz općinskog proračuna uz pomoć donatora – Multisport iz Pazina, Plava Laguna iz Poreča te tvrtke Špina koja je darovala keramičku i sanitarnu opremu vrijednu 33 tisuće kuna. Radovi su, od porečke tvrtke VEMAR s kooperantima, izvedeni u roku, a iznos od 480 tisuća kuna s PDV-om plaćen je iz općinskog proračuna.

Načelnik Enio Jugovac u svom govoru naglasio je da je uređenje ovog prostora tek privremeno rješenje, jer općina planira izgradnju jaslica i vrtića koji će biti zajedno u potpuno novom objektu koji će se graditi u Labincima kod rukometnog igrališta u idućih nekoliko godina. Općina je već naručila izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog vrtića s jaslicama koja se planira graditi sredstvima Europske unije.
Na svečanom otvaranju nastupali su mališani iz kaštelirskog vrtića koji su i simbolično prerezali vrpcu te time službeno otvorili jaslice.

Ulica ispred jaslica je postala jednosmjerna, kao i susjedna ulica, kako bi se oko jaslica povećala sigurnost te je iscrtana nova signalizacija.

E.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email