NEWS

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča u Kazalištu

30.04.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Poreča u Kazalištu
214Picture-215.jpg

Svečanu sjednicu je otvorio u ime radnog predsjedništva ( Eđidio Kodan, Sanja Oplanić, Snježana Mekota ) predsjednik Gradskog vijeća rekavši da su ovakve svečane sjednice prilika da se učini osvrt na godinu iza nas i pogleda unaprijed, a proslava je u čast građana Poreča i njihovih rezultata rada i stvaralaštva. Posebno je naglasio činjenicu da je Poreč grad mladih i grad sporta, te je čestitao ovogodišnjim dobitnicima Povelje "30.april" – gradske nagrade.
Zatim je predstavljen novi Steinway koncertni klavir koji je kupio Grad za potrebe glazbene škole i vrhunskih koncerata.
Gradonačelnik Poreča, Edi Štifanić je na početku naglasoi da imamo razlog za ponos što pripadamo ovom gradu, jer je ove godine još ljepši i uspješniji. Zatim je najavio kratki video prilog riječima da slika govori više od tisuću riječi. Prilog je kao reportažu o Porečkim kapitalnim investicijama pripremila Glorija Jelovac, nova osoba zadužena za odnose s javnošću u Gradu Poreču.
Nakon toga je gradonačelnik, nastavljajući u televizijskom stilu uskliknuo: "I to nije sve", pa je pobrojao nekoliko kilometara asfaltiranih cesta, preko 200 stupova javne rasvjete, kanalizaciju u Kukcima, projekt plinofikacije Poreča i najavio izgradnju dječjeg igrališta u Červar Portu, uređenje trga u Novoj Vasi, škole i vrtića na Finidi, obnovu škola u Baderni i Žbandaju. Do kraja mandata započeti će se i sa izgradnjom gradskog bazena na Žatici
"Ovaj novi razvoj pokrenula je postojeća lokalna vlast, koja ima vlastitu viziju, a prioritet u društvenom standardu je prometna i komunalna infrastruktura, zaštita okoliša i kulturne baštine. Puno se radi na prostorno planskoj dokumentaciji, radimo planski, a ne stihijski. Osuvremenjivanje je i duhovni razvoj, planiramo utemeljiti Veleučilište, dodjeljujemo 148 stipendija mladima.
Grad smo UNESCO-ve kulturne baštine, grad partner Hrvatskom olimpijskom odboru, a poslije turističke sezone rekonstruirat će se most na ulazu u Dekumanovu, Marafor, muzejska palača. Sportski rečeno: imamo dobro prolazno vrijeme".
Čestitajući građanima Poreča Dan Grada župan Ivan Jakovčić je čestitao i na hrabrim odlukama Gradskom vijeću i pohvalio ostvareni konsenzus oko razvoja grada, rekavši da bi bilo dobro da je tako posvuda u Istri. Porečki razvoj sada nije kvantitativan, već kvalitativan. Razvoj ovog grada je nešto što možemo nazvati novim skokom grada".
Nakon toga uručene su nagrade grada Đinu Kajinu, Đeniju Radiću i Francu Palmi za dogogodišnji doprinos razvoju grada, turističke djelatnosti i vodoopskrbe.
Svečarska atmosfera se zatim preselila na terasu hotela "Neptun" gdje je za uzvanike priređen domijenak.

R.V.A.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email