Sv.Lovreč: Utvrđeni kriteriji za stipendije

11.10.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv.Lovreč: Utvrđeni kriteriji za stipendije

Općina će i ubuduće dodjeljivati 12 stipendija, četiri učeničke i osam studentskih, a slijedom najnovije situacije kojim donji dio općine pripada Vrsaru, učenici i studenti će molbe upućivati novoj općini. Vrsar će i ubuduće dodatno financirati pet stipendija, tri učeničke i dvije studentske.

Poglavarstvo je razmotrilo i ostvarilo proračun za devet mjeseci, u kojem razdoblju su prihodi ostvareni s 59, a rashodi s 37 posto. Razlika u odnosu na rashode odnosi se na dvije investicije koje nisu započete – mrtvačnicu groblja u Gradini koje je teritorijalno pripalo općini Vrsar, kao i milijun i pol kuna vrijednu adaptaciju stare zgrade u povijesnoj jezgri Svetog Lovreča budućeg kulturno-informativnog središta općine. Ponude za ovaj posao pristigle su i trenutno se razmatraju.

Na sjednici je prihvaćena i najpovoljnija ponuda za održavanje nerazvrstanih cesta za 2006. godinu, ona Dragana Heraka iz Seline. Njegova je ponuda bila najjeftinija od šest pristiglih – 72.830 kuna. Članovi poglavarstva otvorili su četiri prispjele ponude za davanje u zakup poslovnog prostora, no o tome će se odlučivati na sljedećoj sjednici.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email