NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Sv.Lovreč: Stanovnici Dolinštine bez predstavnika u Vijeću

13.03.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv.Lovreč: Stanovnici Dolinštine bez predstavnika u Vijeću

Tu je informaciju Općina dobila iz nadležnog ministarstva slijedom stupanja na snagu novog Zakona o područjima jedinica lokalne samouprave. Zakonom je, podsjetimo, Sv. Lovreč ostao bez donjeg dijela Dolinštine, pripojenog susjednoj Općini Vrsar. »Nažalost, dogodilo se upravo ono što sam predviđao, a to je da stanovnici Dolinštine nemaju svoje predstavnike ni u lovrečkom ni u vrsarskom vijeću«, komentirao je Zgrablić te dodao da će izbori biti raspisani tek za dvije godine.

Poglavarstvo je, osim toga, informirano i da je Ministarstvo kulture uvrstilo Općinu Sv. Lovreč u ovogodišnji Program financiranja zaštite kulturnih dobara sa stotinu tisuća kuna za sanaciju gradskih zidina. Za istu je namjenu u proračunu rezervirano tristo tisuća kuna, a očekuje se i potpora Županije. Radovi bi trebali početi ovog proljeća, čim budu pribavljene potrebne suglasnosti, što je u tijeku. Značajna sredstva stižu i od Hrvatskih voda koje su namijenile četiristo tisuća kuna za početak izgradnje kanalizacije u naselju Sv. Lovreč. »Općina će tome doprinijeti sa šesto tisuća, a početak realizacije projekta planiramo za jesen, do kada bi trebala biti spremna prateća dokumentacija«, rekao je Zgrablić.

Dvije su lokacije, kraj općinske zgrade i gradske vage, određene za eko-otoke, mjesta na koja će komunalno poduzeće Usluga postaviti kontejnere za selektivno prikupljanje otpada. Što se tiče mogućnosti održavanja Smotre narodne glazbe i plesa Istre u Sv. Lovreču, općinska uprava i odbor za društvene djelatnosti zaduženi su ispitati koliko je ona ostvariva. Poglavarstvo je odlučilo Osnovnoj školi Joakima Rakovca dodijeliti dvije tisuće kuna za troškove prijevoza učenika u sklopu izvanškolskih aktivnosti. Zahtjev Moto kluba Indians za korištenje zgrade nekadašnje škole u Krunčićima odbijen je uz obrazloženje da je objekt namijenjen realizaciji gospodarskog programa, a Indiansi se mogu javiti kad bude raspisan natječaj.

K.F. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email