NEWS
LUTRIJA T

SV. LOVREČ: RAZNIJELI BANKOMAT – Policija uhitila mladića iz Tara

10.02.2011. 00:00; ; Početna / Crna kronika / SV. LOVREČ: RAZNIJELI BANKOMAT – Policija uhitila mladića iz Tara
566247419.jpg

U Sv. Lovreču je u srijedu oko 3 sata ujutro nepoznata osoba minirala bankomat eksplozivnom smjesom plinova. Bankomat i vrata pošte su razneseni, a dijelovi rasuti u krugu od pedesetak metara. Prema neslužbenim informacijama, radi se o bankomatu Istarske kreditne banke Umag, a opljačkana je manja svota novca.

Nakon eksplozije i čupanja bankomata iz zida lopovi su ostavili dvije boce kisika i acetilena s podužim gumenim cijevima 15-ak metara od bankomata, a policija je pronašla i pajser.

Sporedna vrata poštanskog ureda detonacija je doslovno uništila, a gotovo cijeli bankomat koji se nalazio s druge strane zida je nestao. Ekran bankomata eksplozija je odbacila dvadesetak metara, a dijelova je bilo i pedesetak metara dalje, u dvorištu obiteljske kuće. Policija je pomno pretražila šire područje i skupljala sve tragove koji bi mogli pomoći u pronalasku počinitelja.

Pretpostavka je da je lopov, ili više njih, iz boca acetilena i kisika pustio plin u bankomat i onda ga na neki način detonirao, što je uzrokovalo priličnu jaku eksploziju.

Mještani Svetog Lovreča su šokirani događajem te su cijelo jutro obilazili poprište. Kazali su nam da su oko 3 sata čuli eksploziju, a vjeruju da se detonacija čula kilometrima.

– Strašno je što se događa kod nas, ne mogu vjerovati, pravi terorizam. Mislim da su bila 3 sata kad sam čuo detonaciju. Nisam bio siguran o čemu se radi, ali zadnje što bi pomislio je da se radi o pljački, i to bankomata. Pa nedavno su okrali bankomat u Tinjanu. Vodi li uopće netko računa o situaciji u Istri, kazao nam je jedan mještanin Sv. Lovreča.

Tijekom jutarnjih sati na području Medaki kod Sv. Lovreča, Novigrada i Buzeta primijećen je veći broj policijskih patrola koje su zaustavljale i kontrolirale vozila, a postavljene su i blokade koje su usporavale promet.

Prije samo desetak dana na isti je način opljačkan bankomat Erste banke u Tinjanu, petnaestak kilometara od Svetog Lovreča. U kolovozu prošle godine na istom bankomatu u Tinjanu propao je pokušaj postavljanja eksplozivne plinske smjese. Lopove su tada u raboti prekinuli načelnik Općine Tinjan Mladen Rajko i suradnici.

(Napisao i snimio M. SARDELIN, Glas Istre)

Uhićen jedan od trojice lopova?
U utorak navečer neslužbeno smo doznali da je policija zbog sumnje da je povezan s eksplozijom bankomata u Sv. Lovreču uhitila jednog mladića iz Tara. Sumnja se da su u krađi sudjelovale tri osobe, ali i da je s ovim posljednjim nedjelom povezano više ljudi.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email