NEWS

Sv. Lovreč: Poslovna zona Gradina spremna do kraja ljeta

12.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv. Lovreč: Poslovna zona Gradina spremna do kraja ljeta

Osim djelatnika Općine i vlasnika tamošnjih parcela, javnom izlaganju odazvali su se predstavnici Hrvatskih voda i ŽUC-a. Osnovna obilježja iznijela je Marina Kalogjera, u ime izrađivača plana – tvrtke Planis.

DPU Gradina obuhvaća područje površine dva hektara, na kojima se nalazi sedam parcela u privatnom vlasništvu. Maksimalna izgrađenost je 30 posto (za objekte), odnosno 50 posto u odnosu na veličinu parcele (uključujući parkirališta, prometnice i ostale prateće djelatnosti). Ova poslovna zona namijenjena je servisno-uslužnim djelatnostima, proizvodnim programima, skladištima i trgovini, dakle djelatnostima koji nisu štetne za okoliš.

Kako je rekao sutlovrečki načelnik Branko Zgrablić, javna rasprava trajat će do 2. lipnja, nakon čega će se analizirati prispjele primjedbe (najviše ih se odnosi na rješavanje prometne infrastrukture), a konačnu odluku donosi Općinsko vijeće. Novi prostornoplanski dokument bit će na snazi nakon što dobije i sve potrebne suglasnosti županijskih službi i institucija. Očekuje se da bi to moglo biti najkasnije do konca ljeta

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email