NEWS
VALFRESCO 3-S

Sv. Lovreč: Popravni za odluku o upravljanju nekretninama

24.06.2006. 00:00; Učitavanja: 45; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv. Lovreč: Popravni za odluku o upravljanju nekretninama

Naime, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća oporba, Nezavisna lista i SDP, inicirala je donošenje nove odluke, što je trebalo biti gotovo za 45 dana. Budući da taj termin upravo istječe, a pravna služba priprema kvalitetniji prijedlog, dogovoreno je da ga poglavarstvo razmotri i pripremi za sljedeći tjedan kada je bilo predviđeno zasjedanje vijeća, a da se ono sastane 8. srpnja.

Oporba u Svetom Lovreču smatra da novom regulativom upravljanja općinama, nakon uvođenja poglavarstva, raspolaganje općinskim nekretninama – prodaja, zamjena, davanje u zakup i ostalo, treba biti pod kontrolom vijeća, a ne da o tome odlučuje poglavarstvo. Stranka na vlasti, IDS, odnosno načelnik Branko Zgrablić smatra suprotno – da poglavarstvo može temeljem zakona i statuta samostalno upravljati nekretninama te da takav zahtjev zapravo sputava njihov rad.

Na sjednici je utvrđen i vijeću proslijeđen prijedlog izmjena i dopuna odluke o priznanjima u kojem se predlaže mogućnost da poglavarstvo daje priznanja u određenim prigodama. Usvojen je i zaključak o financiranju s pet tisuća kuna izdavanje monografije »Gradovi i općine RH« nakladničke kuće Mato Lovrak iz Zagreba. Općina će biti zastupljena s pet stranica, koliko će primjeraka knjige dobiti, a tekst će pripremiti Ante Cukrov.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email