NEWS
Max 180920 S

Sv.Lovreč: Općina planira više poslovnih zona

19.06.2006. 00:00; Učitavanja: 59; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv.Lovreč: Općina planira više poslovnih zona

Članovi općinske vlade razmotrili su informaciju o namjenama, veličini, uvjetima gradnje te vlasničkoj strukturi. Kako je uvodno obrazložio pročelnik Roberto Bulešić, na području općine prostornim planom je predviđeno više takvih zona: u samom općinskom središtu, Stranićima, Gradini, čvoru Medaki i Selini, te u Kloštru i Bekvarima, gdje je predviđena sportsko-turistička djelatnost. Planom je određena još jedna »morska« poslovna zona za potrebe marikulture i to u Limskom zaljevu. Ukupno se radi o nešto manje od 12 hektara površine što je, kako je primijećeno u raspravi, pretežno u privatnom vlasništvu.

– Mislim da će to prilično otežati opremanje i rad poslovnih zona, u što smo se mogli do sada uvjeriti na području Gradine. Mislim da bi bilo dobro izabrati jednu od ovih zona i, da li od privatnika, da li od države, otkupiti dio zemljišta pa je sami opremiti. Mislim da bismo si na taj način olakšali mnoge potencijalne probleme zbog međuvlasničkih odnosa, predložio je Drago Starić, predstavnik Nezavisne liste Sanje Matošević. To bi bilo idealno na prostoru uz selo Medaki gdje je u vlasništvu RH oko dva hektara zemljišta.

S njim se složio i načelnik Branko Zgrablić, primijetivši, među ostalim, da su ljudi u posljednje vrijeme znatno digli cijene zemljišta u poslovnim zonama, mnogi nerealno. Mario Laković, predsjednik vijeća, predložio je da se pokuša naći zajednički interes vlasnika parcela na području poslovne zone Stranići za koju je do sada iskazano najviše zanimanja.

Nakon rasprave poglavarstvo je usvojilo više zaključaka s kojima će ići na sjednicu vijeća, na kojem je i inicirana ova tema. U više ju je navrata potencirao SDP-ov vijećnik Milan Žužić, što je učinio i na posljednjoj sjednici uz podršku nezavisnih vijećnika. Tim povodom vijeće je donijelo zaključak da se materijal pripremi u roku od 45 dana, a on istječe upravo ovih dana.

V.Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email