VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

SUTRA SE U POREČU ODRŽAVA PRVI KICKBOXING MEMORIJAL »DAVID ŠAIN«

14.04.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / SUTRA SE U POREČU ODRŽAVA PRVI KICKBOXING MEMORIJAL »DAVID ŠAIN«
870Jurkovic.jpg

 POREČ – Večer uoči Uskrsa, na Veliku subotu, ljubitelji borilačkih sportova u Poreču prvi će put doći na svoje. Sutra TKBK »King« u dvorani »Veli Jože« s početkom u 20 sati priređuje prvi kickboxing memorijal »David Šain« – Zlatna liga Hrvatske, u spomen na svog prošle godine u prometnoj nesreći preminulog člana, tada 19-godišnjaka, prvaka Hrvatske u low kicku. Turnir će se sastojati od devet borbi, šest u thai kickboxingu, dvije u low kicku i jedne u full contactu, a trajat će tri runde po dvije minute. U njima ćemo vidjeti 18 hrvatskih boraca, među kojima i sedam članova »Kinga«. Zanimljivo je da će to »kingovcima« biti i prvi javni nastup u svome gradu u četiri i pol godine službenog postojanja kluba pa će tako porečka publika prvi put na djelu između ostalih moći vidjeti i Igora Jurkovića, aktualnog svjetskog prvaka u thai kickboxingu u kategoriji do 91 kg s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva, održanog u marokanskom Agadiru, koji će biti i najveća zvijezda turnira.

Program će otvoriti Tomislav Babić, viceprvak Hrvatske u full contactu, jedan od novih snaga »Kinga«, koji će se boriti s Osječaninom Josipom Kizivatom. Slijedi borba dva Dalmatinca Tomislava Čikotića i Zvonimira Martića, državnog viceprvaka u thai kickboxingu. Na ring će potom izaći još dvije nade »Kinga«, prvo Goran Vrebac, juniorski prvak Hrvatske u thai kickboxingu protiv Riječanina Damira Manole, a nakon njih i Mihael Đotlo, trostruki juniorski viceprvak Hrvatske, koji će se boriti protiv Osječanina Hrvoja Sepa.

Završni dio otvorit će jedna od najatraktivnijih borbi programa u kojoj će se ogledati Osječanin Marin Roso, seniorski viceprvak svijeta u low kicku, i Splićanin Stipe Stipetić, juniorski svjetski prvak u istoj disciplini. Slijede borbe dvojice braće, Stipice i Ivice Duspare s dvojicom Splićana. Prvo će se Stipica, prvak Hrvatske u thai kiciboxingu, ogledati s Jerkom Kuzmićem, a potom će Ivica, juniorski svjetski prvak u thai kickboxingu, imati borbu s Dariom Jurišićem, od kojeg je na nedavno u Kutini održanom prvenstvu Hrvatske u full contactu izgubio 1:2. Pri kraju večeri će u ring prvo izaći reprezentativac i prvak Hrvatske u thai kickboxingu Valentino Venturini protiv Zagrepčanina Hrvoja Kisičeka, državnog prvaka u savate boksu. Završnu borbu održat će Jurković protiv Osječanina Josipa Ivanišića.

Predviđeno trajanje turnira je dva sata, a ulaznica košta 50 kuna. Raspored borbi, thai kickboxing do 75 kg: Tomislav Babić (King, Poreč) – Josip Kizivat (Sv. Duh, Osijek), thai kickboxing + 91 kg: Tomislav Čikotić (Dalmacija, Dugi Rat) – Zvonimir Martić (Sv. Jure, Gata), low kick do 86 kg: Goran Vrebac (King, Poreč) – Damir Manola (Mega Centar, Rijeka), low kick do 86 kg: Mihael Đotlo (King, Poreč) – Hrvoje Sep (Champion Gym, Osijek), thai kickboxing do 86 kg: Marin Roso (Sv. Duh, Osijek) – Stipe Stipetić (Terminator, Split), thai kickboxing do 75 kg: Stipica Duspara (King, Poreč) – Jerko Kuzmić (Mornar, Split), full contact do 86 kg: Ivica Duspara (King, Poreč) – Dario Jurišić (Mornar, Split), thai kickboxing + 91 kg: Valentino Venturini (King, Poreč) – Hrvoje Kisiček (Cro Cop Team, Zagreb), thai kickboxing do 91 kg: Igor Jurković (King, Poreč) – Josip Ivanišić (Champion Gym, Osijek). 

Print Friendly, PDF & Email