NEWS
Ljekarna

Suđenje Baldiju za pokušaj dizanja bankomata u zrak

msar2263548
18.10.2013. 11:22; ; Početna / Crna kronika / Suđenje Baldiju za pokušaj dizanja bankomata u zrak

Na pazinskom Općinskom sudu počelo je suđenje Danijelu Baldiju (24) iz Tara zbog pokušaja teške krađe, odnosno pokušaja provale u bankomat Erste banke na Staru godinu 2012. godine u Ulici Mate Vlašića u Poreču. Baldi je na suđenje doveden iz pulskog pritvora u kojemu boravi od uhićenja početkom kolovoza ove godine. Sudu je izjavio da se ne osjeća krivim za djelo koje mu se stavlja na teret.

Obrana i tužilaštvo su gotovo dva sata iznosili dokazne prijedloge i međusobno se pobijali. Naime, obrana je zatražila pribavljanje zapisnika o privođenju i ispitivanju Danijela Baldija svaki put kada se u Istri dogodi neka provala u bankomat ili razbojstvo, i to od vremena kada je u travnju prošle godine izašao iz pritvora do sada. Osim za Istru, obrana je tražila i pribavljanje zapisnika s riječkog područja budući da su ga i tamo ispitivali zbog sumnje na provalu u jedan bankomat.

Odvjetništvo se takvom prijedlogu protivilo, a sud je ga je odbio. Također, obrana je tražila pozivanje na klupu za svjedoke Marina Zirduma, Kristijana Radovčića, Tonija Prodana i Diega Kosinožića u vezi s okolnostima da alat korišten za provalu u bankomate iz siječnja i veljače 2011. godine nije nikada pronađen kod okrivljenika, a niti kod njih. (Napisao i snimio M. SARDELIN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE

Print Friendly, PDF & Email