NEWS
Best of Poreč

Studio Sonda dobitnik američke Dieline nagrade za dizajn ambalaže

Sonda_01
19.05.2016. 18:01; ; Početna / Gospodarstvo / Studio Sonda dobitnik američke Dieline nagrade za dizajn ambalaže

Dieline Package Design u organizaciji američke platforme za valorizaciju najatraktivnije ambalaže, u Atlanti je Studiu Sonda za ambalažu Agrocal praha dodijelio prvu nagradu u kategoriji “Home, garden & pets”

Pakiranje Studia Sonda za proizvod Holcim Agrocal (prah za kalcizaciju i povećanje plodnosti tla), osvojilo je prvo mjesto na natječaju američke Dieline platforme koja promovira i odabire najbolju ambalažu na globalnoj razini. Nagrade se dodjeljuju na temelju kriterija kreativnosti, tržišne utemeljenosti i inovativnosti.

U kategoriji “Home, garden&pets” Agrocal je odabran kao prvi među 1200 prijavljenih radova te će se, uz dodjelu priznanja u Atlanti u sklopu okupljanja profesionalaca iz svijeta vizualnih komunikacija – HOW DESIGN LIVE konferencije, rad promovirati i izlaganjem na izložbama HOW Design Live Expo  i putujućoj pop-up izložbi The Dieline Awards Exhibit booth.

Dieline za sebe ističe kako se u protekle dvije godine profilirao u najposjećeniju web stranicu za promociju dizajna ambalaže.

O radu:
Agrocal prah potpuno je prirodan i ekološki prihvatljiv izvor kalcija i magnezija za kalcizaciju tla. Nakon velikih pakiranja, namijenjenih usjevima, Holcim je odlučio proizvod ponuditi i urbanim vrtlarima, u malom pakiranju od 4 kg.

Rješenje proizvod pakira u ekološku papirnu, lako razgradivu, ambalažu koja koristi samo jednu boju u tisku. Zatim ga postavlja u drvenu kutiju koja ne podrazumijeva odbacivanje, već ju vrtlari prenamjenjuju i koriste, primjerice, za presadnice, čuvanje alata ili sl. Na kutiji su izrezbarene različite motivacijske izreke što vrtlare nastoji potaknuti na gotovo kolekcionarsko sakupljanje. Prilikom izrade idejnog rješenja, ključna su bila načela funkcionalnosti unutar prodajnog prostora: ambalaža je osmišljena tako da se kutije mogu samostalno slagati jedna na drugu, činiti neovisan subjekt te se, u uobičajeno prekrcanim prostorima agrarija, proizvod ne mora boriti za mjesto na polici. Vrlo važan funkcionalan element je i mogućnost lakog transporta od strane kupca. Istodobno je proizvod ciljano vizualno opremljen tako da se urednošću i estetskom finoćom izdvaja od drugih proizvoda unutar agrarije.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani