NEWS

Stručni studij za izobrazbu sportskih trenera predlaže se u Puli u šk.god. 2014/15

17.03.2014. 08:40; ; Početna / Obavijesti / Stručni studij za izobrazbu sportskih trenera predlaže se u Puli u šk.god. 2014/15
2014-03-17_08h40_17

Poštovani ,

Kako bi svim osobama koje se žele baviti stručnim radom u sportu a pritom im omogućiti da ne dođu u sukob sa odredbama članaka 7. i 60. Zakona o sportu (odredbe govore o potrebnoj stručnoj izobrazbi trenera i nužno ih je zadovoljiti do kraja 2017. godine) Savez sportova Istarske županije pokreće inicijativu za upis nove , već četvrte , generacije studenata na izvanredni stručni studij za izobrazbu sportskih trenera koji bi se započeo u Puli u školskoj godini 2014/15.

Osnovni preduvjet za održavanje tog studija u Puli je da se na njega prijavi dovoljan broj studenata (ne manje od 50). Upravo zbog toga Savez sportova Istarske županije provodi anketu kako bi se barem približno odredio broj potencijalnih studenata te ukoliko taj broj bude zadovoljavajući onda će biti provedene i sve ostale aktivnosti nužne za pokretanje studija (javni natječaj , prikupljanje prijava , polaganje razredbenog ispita itd.).

Svi zainteresirani (potencijalni) studenti trebaju se javiti u Savez sportova Istarske županije osobno , putem maila ns adresu [email protected] , faxom na 214 122 ili telefonom na 052 214 122 ili 098 788 889. Pri tome trebaju dostaviti slijedeće podatke:

–          ime i prezime
–          datum rođenja
–          adresa stanovanja
–          E – mail adresa
–          broj mobilnog telefona
–          željeni studijski smjer

Zadnji rok za dostavu podataka je 10.04.2014. godine.

Što je to STRUČNI STUDIJ ZA IZOBRAZBU TRENERA (Viša trenerska škola)?

Stručni studij za izobrazbu trenera je izvanredni veleučilišni studij (Viša trenerska škola) za obrazovanje sportskih trenera koje provodi Kineziološki fakultet iz Zagreba. Studij traje 3 godine (6 semestara) a po završetku studija dobiva se zvanje višeg sportskog trenera , u radnu knjižicu se upisuje naziv stručni prvostupnik (ekvivalent višoj stručnoj spremi) i stječe se 180 ECTS bodova.
Studij mogu upisati svi građani Hrvatske sa završenim četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem a oni koji su to obrazovanje stekli u školskoj godini 2009/10 i obavezno položenom državnom maturom (hrvatski jezik , matematika i strani jezik – sve razina B). Uvjet za upis je položeni razredbeni ispit koji obuhvaća slijedeće provjere:
–           provjera zdravstvenog stanja
–           provjera znanja plivanja
–           provjera specifičnih motoričkih znanja i sposobnosti
Nastava se provodi kroz 13 – 15 dana koncentrirane nastave po semestru (svaki dan 10 školskih sati) a nastavu drže u pravilu profesori sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu ili iznimno njihovi vanjski suradnici. Cijena studija po jednom semestru iznosi oko 5.000 kuna (ovisno o broju upisanih studenata) i plaća se neposredno prije upisa na svaki semestar. Studenti izabiru studijsku grupu (smjer studija) na koju se žele upisati. Studijske grupe jesu:
–           kondicijska priprema sportaša
–           sportska rekreacija
–           fitness
–           izabrana grana sporta (nogomet , košarka , rukomet , odbojka , plivanje , atletika , vaterpolo , tenis , jedrenje , borilački sportovi , itd)
Prvi , treći i peti semestar su opći semestri na kojima studenti stječu znanja iz općih predmeta (ukupno 14) a to su:
–           osnove kineziologije
–           povijest tjelovježbe i sporta
–           teorija i metodika treninga
–           biomehanika sporta
–           osnovne kineziološke transformacije
–           pedagogija
–           funkcionalna anatomija
–           fiziologija sporta i vježbanja
–           sportska medicina
–           psihologija sporta
–           sociologija sporta
–           osnove statistike i kinezimetrije
–           menadžment u sportu
–           strani jezik (engleski ili njemački)
Drugi , četvrti i šesti semestar su specijalistički na kojima studenti stječu znanja iz specijalnosti po sportovima odnosno smjerovima (ukupno 6 – 8 predmeta) te iz izbornih predmeta (ukupno 4 predmeta) i izbornih sportova (ukupno 4 – 5 sporta različita od onog kojeg se specijalizira). Završetak studija predstavlja završni ispit – nema diplomskog rada
.

Savez sportova Istarske županije

Print Friendly, PDF & Email