NEWS

Stolnoteniski klub Jadran se kvalificirao u 1. HL – zapad!!

IMG_3878
03.05.2022. 22:38; ; Početna / Sport i rekreacija / Stolnoteniski klub Jadran se kvalificirao u 1. HL – zapad!!

U subotu 30.4.2022. održale su se kvalifikacije za 1. HL – zapad u Ogulinu. Prvotno je trebalo šest ekipa nastupiti na kvalifikacijama no dvije ekipe (STK Pula i STK Sveta Nedelja Novaki) su odustale od natjecanja te su se u kvalifikacijama našle četiri ekipe: STK Marathon Zagreb, STK Jadran, STK Sinj i STK Ogulin.

Kvalifikacije su odigrane u jednom danu i princip igranje je bio „svatko s svakim“. STK Jadran je prvo igrao STK Sinjom, pa STK Ogulinom te zadnja utakmica je bila s STK Marathonom. STK Jadran da bi ostvario prolazak u viši rang natjecanja na kvalifikacijama je trebao završiti minimalno treći jer su tri ekipe imale pravo prelaska u višu ligu.

U Ogulin su otputovali sljedeći igrači: Marino Augustinović, Leon Španić i Ivan Jardas u pratnji trenera Miroslava Šušljika i Ivana Majsa. Dečki su krenuli vrlo kvalitetno u utakmicu protiv Sinjana no do igre parova Sinj je vodio 2:1. Nakon toga su se Jardas i Španić smirili dobili parove 3:1 te doveli utakmicu u egal. Dečki su nakon toga vrlo lako došli do dvije pojedinačne pobjede te pobjedili Sinj s rezultatom 4:2. Već ovom pobjedom dečki su ostvarili cilj : kvalificiranje u 1. HL.

Nakon toga su mogli puno opuštenije igrati te su samim time i pobjedili Ogulin rezultatom 4:2. Ostao je još utakmicu protiv Marathona no ekipa iz Zagreba je došla u jakom sastavu i dečki nisu imali prevelike šanse i ovu utakmicu su izgubili. Konačni rezultat: dvije pobjede i jedan poraz te na kraju je ostvareno i više nego planirano i osvojeno je drugo mjesto na kvalifikacijama.

Ovo je za STK Jadran povijestan rezultat te iz kluba su svi oduševljeni ovim rezultatom. STK Jadran će sljedeće sezone imati i mušku i žensku ekipu u 1. HL čime se ne mogu podičiti svi klubovi u HR. Zaželimo i sljedeće sezone uspješan lov na bodove i muškoj i ženskoj ekipi.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email