NEWS

STOLNOTENISAČICE »POREČA« DRUGI DIO PRVOLIGAŠKE SEZONE OTVARAJU DVOSTRUKIM DOMAĆINSTVOM U PALESTRI

07.01.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / STOLNOTENISAČICE »POREČA« DRUGI DIO PRVOLIGAŠKE SEZONE OTVARAJU DVOSTRUKIM DOMAĆINSTVOM U PALESTRI
757GO117813.jpg

Na otvaranju drugog dijela svoje prve prvoligaške sezone stolnotenisačice »Poreča« ovog će vikenda odigrati dva domaća susreta u Palestri. Porečanke će prvo danas od 17 sati ugostiti trenutno trećeplasiranu ekipu lige, zagrebački TIS, dok će sutra od 11 sati igrati protiv petrinjske »Mladosti«. Nakon jesenskog dijela sezone porečke stolnotenisačice čvrsto drže »fenjer« bez ijednog osvojenog boda, a kako na kraju sezone iz lige ispadaju dva posljednje plasirana kluba, već sada je izvjesno da će se djevojke iz Palestre nakon svega jedne prvoligaške sezone vratiti među drugoligašice.

– Objektivno, ovo je naš realan domet u Prvoj ligi i znali smo već prije početka prvenstva da ćemo s ekipom u kojoj nam prva igračica ima svega 15 godina teško opstati u ligi – ocjenjuje trener »Poreča« Kristijan Cinkopan. – Prva liga se jednostavno ne može igrati bez barem jedne iskusne igračice, prave seniorke. Mi smo probali tu »tvrdu koru«, pružili djevojkama prigodu da se natječu i afirmiraju u najvišem razredu domaćeg stolnog tenisa, nadali se ipak možda pokojem bodu, ali našim premladim i neiskusnim djevojkama nemamo što zamjeriti.

Kakav je cilj ekipe do kraja sezone?

– Nastojat ćemo protiv svih protivnica odigrati najbolje što možemo i dobiti što više mečeva. Ekipni rezultat više nije toliko bitan, djevojke su nam sada pojedinačno u prvom planu, njihov prosperitet i stjecanje iskustava su nam najvažniji.

Drugi dio sezone »Poreč« će odigrati u izmijenjenom sastavu.

– Sa Selenom Beram smo se dogovorili da ona ne igra ovaj drugi dio sezone iz više razloga. Djevojku koja živi u Zadru ne treba maltretirati tolikim putovanjima, kad ionako ekipi rezultati više nisu važni. Beram u Zadru nema adekvatne uvjete za trening, nema ni kluba, ni pravog trenera koji će joj posvetiti više pažnje i teško postiže zadovoljavajuću formu za ligaške susrete. To ne znači da se Selena povlači iz stolnog tenisa, ona će kad god bude mogla biti uz nas i bodriti nas na susretima, ali će se od igranja barem pola godine odmoriti. Uz Beram za sada ne možemo računati niti na ozlijeđenu Umažanku Martinu Klimić i pitanje je kad će ona opet moći za stolove. Stoga će do kraja sezona uz standardni dvojac Puljanki, Ljiljanu Janković i Mariju Jadreško, puni prostor za igru dobiti Jovana Vulović koja je već jesenas debitirala pobjedom na gostovanju u Delnicama protiv »Petehovca«, te mlađa kadetkinja, Umažanka Denisa Manojlović.

Kakva su očekivanja od dva susreta ovog vikenda?

– Protiv Zagrepčanki nemamo izgleda jer su puno jače od nas. Eventualno bi mogli dobiti koji meč protiv njihova druga dva reketa, Ivane Knežević i Ive Sesar, ili možda u paru ako Janković i Jadreško odigraju dobro. Što se Petrinjki tiče njih bi mogli dobiti da smo kompletni, s Beram i Klimić u sastavu, a i tada samo ako odigramo jako dobro. Ovako, možemo se nadati tek dobivanju što više mečeva, ali je »Mladost« ipak bliža ukupnoj pobjedi.

K. KLARIĆ , Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email