NEWS
VALAMAR-S-sezona

Stolnotenisači Jadrana prvaci 2. HL – zapada muški

2022-04-18_00h27_08
18.04.2022. 00:28; ; Početna / Sport i rekreacija / Stolnotenisači Jadrana prvaci 2. HL – zapada muški

Muška ekipa je proteklu subotu (16.4) odigrala redovnu utakmicu zadnjega kola protiv STK Brovinja i zaostalu utakmicu 12-og kola protiv STK Matulji. Dečki su prvo odigrali protiv STK Brovinja te to su dobili rezultatom 4:0.  Ovo pobjedom su dečki već osigurali prvo mjesto i moglo je krenuti slavlje.

Druga utakmica protiv Matulji je isto završilo pobjedom za STK Jadran, rezultatom 4:2. STK Jadranu rezultat druge utakmice nije radio razliku ali ostvarenom pobjedom, STK Jadran je drugi dio sezone završio neporaženo.

Za STK Jadran su nastupili: Luka Otočan, Leon Španić i Ivan Jardas. Četvrti igrač Marino Augustinović je preskočio zadnje dvije utakmice ali je svejedno dao svoj doprinos kako bi ekipa došla do ostvarenog rezultata. STK Jadran od svog osnutka 2015-te godine nastupa u ovoj ligi ali ovo im je prva pobjeda. Muška ekipa je već lani postavila si za cilj da žele promociju u viši rang natjecanja i ostvarivala dobre rezultate u ligi. Nažalost radi COVID pandemije odigrana je samo polusezona i ekipa je bila završila treća. Ove godine STK Jadran dovođenjem Ivana Jardasa ekipa je napokon bila potpuna i moglo se je krenuti prema naslovu.

Iz kluba su zadovoljni rezultatom i čestitaju dečkima na dobroj borbi i naslovu. STK Jadran mora odraditi još jednu stepenicu kako bi od sljedeće godine nastupao u prvoj Hrvatskoj ligi, kvalifikacije. Kvalifikacije za prvu ligu vjerojatno će se održati 30.4 do 1.5 u Zagrebu iako se čeka još službena objava.

Trenutno se ne znaju još uvijek svi suparnici u kvalifikacijama no jedan od protivnika i koji će sigurno predstavljati veliku opasnost je STK Marathon iz Zagreba kojega vodi bivši hrvatski reprezentativac Roko Tošić. Zaželimo STK Jadranu sreću na kvalifikacijama i kako bi uspjeli u svome cilju. Iz kluba se vrlo raduju toj mogućnosti jer onda bi klub koji još nije ni napunio 10 godina imao žensku i mušku ekipu u prvoj Hrvatskoj ligi, što bi bio itekako veliki uspjeh za njih. 

Print Friendly, PDF & Email