NEWS
Ljeto u Funtani

Stolni tenis : Antolović Johannes Karlo osvojio 3.mjesto na 63. “Zagipingu”.

20160522_113418
26.05.2016. 09:57; ; Početna / Sport i rekreacija / Stolni tenis : Antolović Johannes Karlo osvojio 3.mjesto na 63. “Zagipingu”.

Proteklog vikenda 20.-22.05.2016. godine u Zagrebu, u Domu sportova održan je 63. Međunarodni turnir u stolnom tenisu “Zagiping”.Turnir je okupio preko 800 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 17 zemalja Europe.

Sjajan uspjeh ponovio je Antolović Johannes Karlo iz Svetog Lovreča koji se i ove godine, po treći put domogao odličja u vrlo jakoj kadetskoj konkurenciji. Antolović je u ekipi igrao sa kolegom Kramarić Domogojem iz Zaboka.

Šta reći nego puno pohvala za sjajan nastup i u kadetskoj konkurenciji. Kada se doda 2014. , kada je sa Franjčec Karlom osvojio 3. mjesto u mlađim kadetima i 2015. kada je pojedinačno također u mlađim kadetima osvojio 3. mjesto onda je ova godina i 63. “Zagiping” veliki uspjeh za ovog mladog stolnotenisača.

No krenimo redom

Prvo kolo Antolović i Kramarić imali su protivnike iz Slovenije (Krka-Vesna) koje su dobili sa lakih 3 – 0.
2. kolo donijelo im je borbu protiv kombinacije Franjul (Pula) i Šplehar (Malinska) koji su dobili također sa 3 – 0.
3. kolo za protivnike donijelo im je vrlo jaku ekipu iz BIH koja je nastupila u sastavu Mujičić Emir (3. kadet) i Mihailović Nikola (1. kadet BIH).

Meč su otvorili Antolović i Mujičić i nakon velike borbe i neizvjesnosti Antolović je neočekivano poražen sa 3-2. Drugi meč bio je formalnost za prvi reket BIH Mihailovića koji je lako savladao Kramarića sa 3-0. Kada se činilo da je prilika za ulazak u polufinale propuštene stupa na scenu Antolović koji je u meču protiv Mihailovića pružio fantastičan stolni tenis i ostvario pobjedu od 3-1. Rezultat je smanjen na 2-1. Za izjednačenje pobrinuo se Kramarić protiv Mujičića kojeg je dobio sa 3-0. Rezultat je izjednačen. Usljedila je igra parova za konačnu pobjedu  ali u kojoj su domaćini “plivali”i bili na rubu poraza.  Ipak sjajna igra, borbenost i želja za odličjem donjela je našoj kombinaciji pobjedu od 3-2 i ulazak u polufinale.

U polufinalnom dvoboju Antolović i Kramarić imali su za protivnike Slovence Trtnika i Šegulu od kojih su poraženi sa 3-2. Borbenosti i želje nije nedostajalo ali se jednostavno dalje nije moglo. Ipak velike čestitke momcima na osvojenom 3.mjestu.

Trener Jakovetić je prezadovoljan jer mu je ovo četvrto osvjeno odličje sa “Zagipinga” (2015. Luka Švaganović 3. Ekipno), što je rezultat koji nije uspieo napraviti ni jedan trener Istarske županije u zadnjih šest godina.

Još jednom velike čestitke Antoloviću i Kramariću.

 

B.J.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email