NEWS

Stiže još jedan vrtić: Poreču 2,5 milijuna kuna za novi vrtić u Dračevcu

2 (11)
15.01.2019. 20:02; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Stiže još jedan vrtić: Poreču 2,5 milijuna kuna za novi vrtić u Dračevcu

Danas, 15. siječnja 2019. godine, u Ministarstvu poljoprivrede potpisan je Ugovor o financiranju za projekt Dječji vrtić Dračevac iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. u iznosu od 2.578.555 kuna. Ugovor je potpisala ravnateljica porečkog talijanskog Dječjeg vrtića Paperino Nataša Musizza, s obzirom da je ova ustanova bila prijavitelj na gore navedeni natječaj, a potpisivanju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić. Gradonačelnik Pršurić se ovom prilikom zahvalio Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi na dobivenim sredstvima, te čestitao svim ostalim gradovima i općinama kojima je odobreno sufinanciranje za njihove projekte. 

Ukupan iznos projekta iznosi 3.223.194 kuna, a intenzitet sufinanciranja je 80%.

Projektom je predviđena rekonstrukcija postojeće javne građevine u Dračevcu u dječji vrtić kvadrature 223,60 m2 koji se sastoji od dvije etaže: prizemlja u kojem se nalaze dvije grupe (jaslička i vrtićka) i popratnih prostorija, te kata na kojem se nalazi popratne prostorije u funkciji dječjeg vrtića.

Navedeni projekt omogućit će da tridesetak djece iz prigradskih naselja pohađaju novi talijanski dječji vrtić, te će se također doprinijeti atraktivnosti samog naselja i  rastu njegovog razvojnog potencijala,  poboljšanju kvalitete života mještana, te poticanju rasta  i društveno-ekonomske održivosti. 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email