NEWS

Stephanie Busse, mlada njemačka nastavnica, praktikantica je u SŠ Mate Balote Poreč

14.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Stephanie Busse, mlada njemačka nastavnica, praktikantica je u SŠ Mate Balote Poreč
790P1010011s.JPG

Zaklada Bosch ima za cilj povezivanje njemačke kulture i jezika s kulturama istočne Europe. Stephanie tjedno 10 sati asistira na nastavi kod svih profesora njemačkog jezika, uključuje se u obradu nekih tema, osobito kad se tematika može povezati sa njemačkom kulturom i načinom življenja gdje ona iz prve ruke daje informacije o tome.
Oduševljena je disciplinom na satovima i znanjem njemačkog jezika naših učenika, a osobito znanjem njemačkog jezika naših građana koji rade po trgovinama, poštama, ugostiteljskim objektima i drugim mjestima koja posjećuje. Gotovo da i ne mora koristiti svoje znanje engleskog jezika, pa se osjeća u Poreču vrlo ugodno ne misleći prilikom polaska u Hrvatsku da će biti tako toplo primljena i da su Porečani tako otvoreni i susretljivi prema strancima.
Ugodno je iznenađena ne samo otvorenošću i susretljivošću učenika i profesora već i metodikom rada u nastavi njemačkog jezika, a rezultat toga je dobro učeničko svladavanje dotičnog jezika.
Primjećuje da se puno radi na projektima, multimedijski i misli da bi ovakva pozitivna iskustva bilo dobro puno više primjenjivati u njemačkim školama u učenju stranih jezika, što misli promicati. Osobita je dragocjenost što naši učenici, u odnosu na druge škole, imaju ovih šest mjeseci prilike često čuti izvorni njemački jezik na čemu smo zahvalni simpatičnoj mladoj i prijateljski raspoloženoj Stephanie. S
tephanie još nema pedagoškog iskustva u radu, no, nakon povratka u Njemačku slijedi joj polaganje stručnog ispita i vjeruje da će nakon toga dobiti namještenje u nekoj njemačkoj školi gdje će iskustva stečena na studiju i u Poreču pokušati primijeniti. Inače, do sada je radila kao vodič za Bundestag upoznajući strane parlamentarce koji borave u Njemačkoj sa njemačkim parlamentom. Stephanie kao iskusni vodič dala je dragocjene podatke i ideje te pomogla u organizaciji izleta dviju grupa naših učenika koje ovih dana borave u Berlinu i Munchenu.

SŠ Mate Balote, B. Kalčić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email