NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

SŠ Mate Balote: Roberta Radman prva i Lara Stranić druga na kvizu znanja i kreativnosti ”Čitanjem do zvijezda”

IMG-47a667b153fc45a9b38381bd6d1ddd12-V
12.06.2020. 08:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / SŠ Mate Balote: Roberta Radman prva i Lara Stranić druga na kvizu znanja i kreativnosti ”Čitanjem do zvijezda”

Učenice SŠ Mate Balote, Roberta Radman, Lara Stranić i Larisa Pauletić u petak, 5. lipnja, sudjelovale su u završnici čitateljskog online kviza “Čitanjem do zvijezda” u kategoriji srednjih škola.
Radilo se o trećem te ujedno i posljednjem ovogodišnjem krugu kviza u kojem se natjecalo 133 učenika iz cijele Hrvatske koji su stekli pravo sudjelovanja u samoj završnici.
Roberta Radman, učenica trećeg razreda opće gimnazije osvojila je prvo mjesto s čak 97 posto točnih odgovora, a Lara Stranić iz drugog razreda opće gimnazije drugo mjesto s visokih 91 posto točnosti.

Tema ovogodišnjeg kviza bila je znanstvena fantastika, a zadatak je bio pročitati tri kultna djela toga žanra: “Vodič kroz galaksiju za autostopere” Douglasa Adamsa, “Fahrenheit 451” Raya Bradburyja i “Vrli novi svijet Aldousa Huxleyja” i , naravno, pokazati čim veće znanje o pročitanim knjigama, što je neočekivano uspješno pošlo za rukom našim curama.
Ne smijemo zaboraviti i treću Balotinu predstavnicu, Larisu Pauletić, koja se plasirala na 37. mjesto, te od početka pokazivala timski duh, a uz svoje brojne sportske obveze našla vremena za sudjelovanje na kvizu.

Čestitke našim curama na razultatima!

SŠ Mate Balote Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email