NEWS
VALFRESCO S-170422

SŠ Mate Balota: Roditeljski sastanak učenika i roditelja prvog razreda Opće Gimnazije

209593388_4143534275725700_7148345061497667297_n
01.07.2021. 00:39; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / SŠ Mate Balota: Roditeljski sastanak učenika i roditelja prvog razreda Opće Gimnazije
Učenici prvog razreda opće gimnazije održali su jedan poseban, drugačiji, svečani roditeljski sastanak pod nazivom „Jedna USPJEŠNA godina iza nas…“.
 
U uvodnom se dijelu roditeljima obratila razrednica Marija Žužić koja je ukratko izvijestila roditelje o izvrsnom ovogodišnjem uspjehu učenika (16 odličnih učenika u razredu) te naglasila kako je cilj ovakvog tipa roditeljskog sastanka da učenici predstave sami sebe kroz niz ovogodišnjih školskih i izvanškolskih aktivnosti kao i međusobno upoznavanje i druženje učenika i roditelja.
 
Voditeljice roditeljskog bile su Magdalena i Erika. Anabel, Žanamari i Eleonora su na početku i samome kraju oduševile prisutne svojim glazbenim izvedbama. Emma Berta, Lana i Sonja govorile su o natjecanju iz hrvatskog jezika, a Ivona i Sonja o svojim iskustvima i rezultatima na natjecanju iz matematike. Lorena je pročitala svoj rad s natjecanja LIDRANO „Moja Slavonija“, a Emma Berta svog „Pinokia“ za kojeg je na natjecanju LAURUS NOBILIS dobila pohvalu. Učenici su predstavili svoje izvannastavne aktivnosti: Ian-biciklizam, Emma Berta i Sonja pokazale su vještine u karateu, a Sara se predstavila plesnom izvedbom. Projekt iz latinskog jezika o rimskoj povijesti i kulturi „ŠARENI TRIJEM“ u kojemu su učenici izrađivali makete spomenika arhitekture, odjeću te priređivali različita jela i svirali, predstavila je grupa učenika.
 
O projektu iz engleskog jezika u kojemu su učenici surađivali s učenicima američke škole iz savezne države Missouri, govorila je Lena. Učenici su u tom projektu izradili šest video-uradaka na različite teme koje su slali američkim kolegama, a roditeljima je prikazan video-uradak „Vinarija“. Žanamari i Filip su preko razrednih fotografija govorili o ovogodišnjim aktivnostima u razredu, kao što su Valentinovo, tajni prijatelj, Božić i Nova godina te o zajedničkom druženju na kraju školske godine. Svi su učenici i roditelji dobili prigodne ručno izrađene bedževe (Lana i Dona), a roditeljima su podijelili kreativno izrađene zahvalnice s fotografijama učenika i posvetom (Žanamari i Genita). Toni & Toni pozvali su roditelje na „Slatko iznenađenje“ koje su učenici sami pripremili, a sve je bilo popraćeno mnoštvom pozitivnih emocija i pohvala.
 
SŠ Mate Balote

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email