NEWS
valfresco

SREDSTVIMA IZ EU FONDOVA ZAPOSLENO 9 OSOBNIH ASISTENATA Osigurana podrška neovisnom življenju i socijalnom uključenju u zajednicu osobama s invaliditetom

2015-12-01_20h37_41
01.12.2015. 17:38; Učitavanja: 330; Početna / Lifestyle / Zdravlje / SREDSTVIMA IZ EU FONDOVA ZAPOSLENO 9 OSOBNIH ASISTENATA Osigurana podrška neovisnom življenju i socijalnom uključenju u zajednicu osobama s invaliditetom

U ponedjeljak, 16.11.2015. Društvo multiple skleroze Istarske županije započelo je sa provođenjem projekta „Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom Istarske županije“, HR.2.3.05-0047. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007.-2013., prioritetne osi 2: Jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba u nepovoljnom položaju.

Ukupna vrijednost projekta je 498.985,34 kuna kojeg u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj ovog projekta je doprinijeti većoj socijalnoj uključenosti i unapređenju kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta/osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Također, naš cilj je i da osiguramo podršku neovisnom življenju i socijalnom uključenju u zajednicu osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osoba s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima i povećati broj zaposlenih osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada njihovim zapošljavanjem kao osobnih asistenata na području Istarske županije.

Shodno tome, devet osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta dobilo je svoju  dugo očekivanu pomoć osobne asistencije, kaže Fani Šuran-Šverko, voditeljica projekta.

Nositelj ovog izuzetno vrijednog projekta je Društvo multiple skleroze Istarske županije, dok su partneri na projektu Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula.

Potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu čelne osobe triju istarskih udruga Snježana Raić (DMS IŽ), Lorena Lazarić Stefanović (UCP IŽ) i Aleksandar Pavlović (DOSTI)  potvrdili su da se udruge moraju nastaviti povezivati kako bi napravile mnogo više za svoje članove, osobe s invaliditetom.

 

Kontakt osoba:

Fani Šuran-Šverko, voditeljica projekta
Društvo multiple skleroze Istarske županije

Keršovanijeva 35, 52100 Pula

Tel/fax 052/210-052
Mob. 099/8077-022

E: [email protected]
W: http://www.dmsiz.hr/

 

Za više informacija o EU fondovima : www.strukturni fondovi.hr

http:// www.esf.hr

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S