NEWS

Srednja škola Mate Balote nagrađena s 5.000 kuna od strane Hrvatske udruge poslodavaca

11.06.2019. 13:30; Učitavanja: 184; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Srednja škola Mate Balote nagrađena s 5.000 kuna od strane Hrvatske udruge poslodavaca
Jasmina

S ciljem promoviranja poduzetništva među mladima, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) raspisala je nagradni natječaj namijenjen učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Natječaj se odvijao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u RH.

Projekt  „e-Sezonac“ SŠ Mate Balote  ocijenjen je kao jedan od najboljih u sklopu natječaja „Poduzetnici budućnosti“ HUP-a a škola je nagrađena donacijom od 5.000 kuna. U projektu su sudjelovali maturanti 4.ek B Denis Kavazović, Filip Leindl, Fabijan Lenoir i Leonardo Žagar s mentoricom Jasminom Drobić Arslanagić. Projekt „e- Sezonac“ prvenstveno se odnosi na učenike i studente, a ideja je bila olakšati im problem pronalaženja sezonskih poslova te pomoći poslodavcima u potrazi za adekvatnim radnicima.

Kako su se informacije o poslovima do sada uglavnom dobivale u zadnji čas od obitelji, prijatelja ili poznanika, odn. na oglasnoj ploči škola, želja je bila osuvremeniti postupak stvaranjem svima dostupne baze podataka. Učenici su, stoga, predložili rješenje u obliku web stranice, aplikacije ili Facebook stranice što bi svakako olakšalo povezivanje zainteresiranih „sezonaca“ i njihovih potencijalnih poslodavaca. Sustav sam, na temelju popunjenih podataka, povezuje poslodavce s odgovarajućim studentima i učenicima. Na početnoj stranici nalazili bi se npr. najtraženiji poslovi te najpopularniji poslodavci s njihovom ponudom. Početnicima bez iskustva u pisanju prijava nudili bi se i ogledni primjerci životopisa i motivacijskog pisma, kao i mogućnost direktnog kontakta i savjetovanja za razgovor za posao.

SŠ Mate Balote

Print Friendly, PDF & Email