NEWS

SPORTSKI RIBOLOVCI, RONIOCI I MJEŠTANI FUNTANE UKLJUČILI SE U PRIPREMU SEZONE

13.04.2017. 08:54; ; Početna / Novosti / Okolne općine / SPORTSKI RIBOLOVCI, RONIOCI I MJEŠTANI FUNTANE UKLJUČILI SE U PRIPREMU SEZONE
2017-04-13_08h54_40

U okviru svojih aktivnosti Sportsko ribolovno društvo Grma iz Funtane zajedno sa Lučkom upravom iz Poreča te potpomognuti članovima ronilačkog kluba Ugor iz Vrsara, organizirali su veliku akciju čišćenja podmorja i rive funtanjanske marine, ali i samih prostora SRD-a Grme.

Okupljenih tridesetak ekološki osvješćenih pojedinaca zaista si je dalo truda, jer je tijekom trosatne akcije do samoga vrha napunio veliki kontejner za smeće, a višak koji nije mogao stati morao je traktor odvoziti na drugu lokaciju. Ronioci su iz mora tako izvlačili gume automobila i traktora, cijevi, mreŽe, a ponajviše odbačene boce  i limenke pića. Bilo je tu i komada suncobrana, kanti raznih boja i oblika, pa čak i jedna prijenosn radiostanica.
S druge strane niti oni na kopnenom dijelu nisu mirovali.
Motornom pilom rezali su raslinje, sakupljali odbačeni otpad, a općinski načelnik Mladen Grgeta potpomagao je i u miješanju malte kako bi se što prije popravio oštećeni zidić.

Kako to i biva nakon dobro obavljena posla, okupljeni su se za iskazani trud počastili dobrom marendom i uz druženje već nagovijestili novu akciju čišćenja.
Potonja bi se trebala održati za dva tjedna u marini Červar Porta kraj Poreča.

I. Grgat, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email