NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Sportska zajednica Grada Poreča: Vrlo uspješna 2005.

30.03.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Sportska zajednica Grada Poreča: Vrlo uspješna 2005.
982GO129500.jpg

 Tek nešto više od sat vremena trajala je godišnja sjednica Skupštine Sportske zajednice Poreča, održana pod predsjedanjem Milana Markežića u nazočnosti 20-ak skupštinara i ostalih sportskih aktivista u sali za sastanke dvorane SRC »Veli Jože«. I na ovoj sjednici jedna od tema bila je skupštinarima uvijek najzanimljivija, razmatranje prijedloga i usvajanje financijskog plana za tekuću godinu, no ovoga puta borba za dobivanje što većeg dijela »kolača« je izostala U ovogodišnjem financijskom planu ukupna sredstva namijenjena redovnoj djelatnosti klubova i sufinanciranju rada trenera koji rade s mlađim dobnim uzrastima povećana su za oko 250 tisuća kuna u odnosu na prošlu godinu i sad iznose 2,6 milijuna kuna.

U svom izvješću o radu predsjednik Markežić je prošlu godinu u sportskom Poreču ocijenio vrlo uspješnom. Od ekipnih rezultata izdvojio je boćare »Istre Poreč«, stolnotenisačice i rukometaše »Poreča«, te košarkaše. Pojedinačne glavne »perjanice« lani su svakako bila dva svjetska prvaka, boćar Alen Guštin i Igor Jurković u thai-kickboxingu, te kuglačica Marijana Liović. Markežić je istaknuo i dobar rad sportskih škola u svim klubovima. Od ulaganja u sportsku infrastrukturu posebno valja izdvojiti dovršetak uređenja stadiona SRC »Veli Jože«.

Bez veće rasprave usvojeno je izvršenje financijskog plana za prošlu godinu iz kojeg je vidljivo da je SZ prihodovala nešto više od osam milijuna kuna, što je za oko 140 tisuća kuna više od planiranog zahvaljujući prvenstveno vlastitim prihodima. S druge strane potrošeno je 7,9 milijuna kuna, a višak sredstava prebačen je u tekuću godinu. Jedinu je veću primjedbu imao predstavnik plivačkog kluba Milan Žužić koji je negodovao što je prošle godine na listu vrhunskih sportaša koji se financijski stimuliraju uvrštena ritmičarka Stefany Hohnjec i stoga dobila 3,2 tisuća kuna premda je s aktivnom karijerom prekinula godinu ranije.

(porestina.info): U Proračunu SZGP NE POSTOJI POZICIJA ZA VRHUNSKE SPORTAŠE, pa je gosp. Milan Žužić negodovao zbog činjenice da su sredstva "prebačena" sa pozicije za PERSPEKTIVNE SPORTAŠE, što je bitna razlika.

Što se financijskog plana za tekuću godinu tiče, premda su u njemu sredstva namijenjena redovnoj djelatnosti klubova i radu trenera povećana, on ukupno iznosi tek 6,6 milijuna kuna i za čak 1,4 milijuna kuna je manji od prošlogodišnjeg. Do navedenog smanjena došlo je iz razloga što ove godine u financijskom planu nisu predviđena značajnija sredstva za ulaganje u sportsku infrastrukturu. U tijeku je, međutim, izgradnja gradske kuglane što će nakon desetak godina biti prvi novi sportski objekt u gradu.

K. Klarić, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email