NEWS
Ljekarna

Službeno otvoren Riva Mall u Poreču

Riva Mall (7)
07.06.2017. 17:57; ; Početna / Gospodarstvo / Službeno otvoren Riva Mall u Poreču

Gradonačelnik Loris Peršurić i investitor Karlo Kaufman zajedničkim su rezanjem vrpce i službeno su otvorili vrata novouređenog Riva Malla u ulici Rade Končara. Porečanima poznatiji kao robna kuća, novi trgovački centar na 2.600 metara kvadratnih otvorio je sedam prodavaonica s ponudom poznatih domaćih i svjetskih robnih marki, te ugostiteljski obrt uz već postojeći Müller. Tu je supermarket Spar (nekadašnja Billa), Models Fashion Store koji će na svojim policama ponuditi obuću, odjeću i galanteriju vrhunskih brendova Stefanel, Pierre Cardin, Baldessarini, Bugatti, Marlboro i Napapirji, te Ghetaldus optika s optemetristom. Otvorena je i trogivna Vitapur s posteljinom, posuđem i ostalim kućnim potrepštinama, te velika trgovina Intersport sa sportskom odjećom, obućom i opremom. Cijeli drugi kat koji ima više od tisuću kvadrata zauzima prodavaonica namještaja Prima.

Gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić čestitao je tako investitorima što su porečku robnu kuću, svima nam poznatu i dragu, ponovno oživjeli i vratili u funkciju.

– Nekadašnje središte porečkih trgovina, danas sa svojom bogatom ponudom i uređenošću ponovno privlači kako Porečane, tako i goste, ali što je najvažnije od svega – zapošljava stotinjak ljudi, rekao je Peršurić i dodao – Vjerujem da i moji sugrađani  vide kako se u Poreč stalno ulaže, kako se ponuda obogaćuje i širi, kako Poreč sigurno postaje grad u kojem sve što je potrebno mogu pronaći ne samo oni, već i stanovnici cijele Istre. Baš zato ćemo uvijek podržati ovakve investicije, jer naš grad to i zaslužuje, zaključio je Peršurić.

Porečku robnu kuću kupilo je zagrebačko društvo Kaufman i sin, koje je prije šest godina uložilo u temeljitu obnovu zgrade 42 milijuna kuna i zatim počelo iznajmljivati prostore. Moderno dizajnirana i tehnički opremljena robna kuća obložena je pročeljem nadahnutim mozaikom iz Eufrazijeve bazilike – estrahiran je segment plašta biskupa Eufrazija, koji je zatim uvećan i pikseliziran pomoću izduženog modula obloge pročelja. Time je naizgled nasumičan izgled panela dobio smisao u širem kontekstu u duhu Poreča, a posebna keramička fasada tako ima sve boje Eufrazijevog plašta.

Na otvorenju je nastupila klapa Lungomare, održana je modna revija, dok je tokom popodneva organiziran i dnevni vatromet i roštilj za sve, a povodom otvorenja osigurane su i brojne pogodnosti za sve posjetitelje.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email