SLJEDEĆI VIKEND SUSRET ZBOROVA »NAŠ KANAT JE LIP«

23.05.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / SLJEDEĆI VIKEND SUSRET ZBOROVA »NAŠ KANAT JE LIP«
467GO138196.jpg

Prva večer »Kanta« je u petak, 2. lipnja, u Eufrazijani, gdje nastupaju četiri mješovita pjevačka zbora koji na repertoaru imaju samo duhovnu glazbu pisanu prema propozicijama susreta. Nastupaju kraljevička »Zvijezda Danica«, pod ravnanjem Ivice Frlete, uz sopranisticu Miru Orešković Zidarić i pijanista Vladimira Babina; pulski »Rondo Histriae« s Vinkom Burić i »Matko Brajša Rašan« s Damirom Bužletom te pazinske »Roženice« s Ines Kovačić i Dekleva Radaković na orguljama. Zborovi će zajedno pjevati »Oče naš« M. B. Rašana na početku i kraju koncerta, a prve će večeri biti i tri praizvedbe skladbi Bužlete, Dekleva Radaković i Branka Starca.

Druge večeri u Istarskoj sabornici nastupa 11 zborova, a gost je porečki Dječji zbor OGŠ Slavka Zlatića. Tom će prilikom biti promovirana i osma zbirka skladbi »Naš kanat je lip«. Temeljem natječaja ocjenjivački sud koji su činili profesori i skladatelji Josip Magdin, Branko Okmaca i Dekleva Radaković odlučio je prvu nagradu dobijeliti skladbi Nikše Njirića »Istarski trolist«. Drugu nagradu dobio je Nello Milotti za »Jugo«, a treću Damir Bužleta za »Zdravo Marijo«, koja će jedina od nagrađenih biti ove godine praizvedena.

Osim tih triju nagrađenih skladbi, u zbirci će biti tiskano i pet pohvaljenih, i to Adalberta Markovića, Milottija, Ljube Katunarića te studenata Vice Zidruma i Marka Ritoše.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email