NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Sljedeći tjedan Istarska županija raspisuje novi Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva

27.08.2020. 11:36; ; Početna / Gospodarstvo / Sljedeći tjedan Istarska županija raspisuje novi Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva
natječaj-1

Istarska županija i ove godine nastavlja s dodjelom novčanih potpora poduzetnicima, te je za navedenu svrhu u proračunu osigurano 2 milijuna kuna, odnosno milijun kuna više u odnosu na prošlu godinu.

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu bit će objavljen na mrežnim stranicama Istarske županije (rubrika „Natječaji“) 1. rujna 2020. godine i bit će otvoren do 15. rujna 2020. godine.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora s ciljem poticanja razvoja malog gospodarstva na području Istarske županije te pomoć poduzetnicima u prilagodbi novim uvjetima poslovanja nastalim kao posljedica epidemije koronavirusom (COVID – 19).

Sredstva će biti raspodijeljena na tri mjere:

  1. Sufinanciranje ulaganja u informacijske i komunikacijske tehnologije – ukupan fond 400.000,00 kn. Najviši iznos potpore za ovu mjeru iznosit će 20.000,00 kuna.
  2. Sufinanciranje nabave nove opreme i troškova vezanih za prilagodbu poslovanja poduzetnika zbog epidemije COVID-19 – ukupan fond 600.000,00 kn. Maksimalan iznos potpore po ovoj mjeri iznosit će 25.000,00 kn
  3. Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije i sufinanciranje troškova vezanih za prilagodbu poslovanja poduzetnika zbog epidemije COVID-19 – ukupan fond 1.000.000,00 kn. Maksimalan iznos potpore po ovoj mjeri iznosit će 55.000,00 kn.

Poduzetnici mogu ostvariti subvenciju u maksimalnom iznosu od 50% realiziranih prihvatljivih troškova.

Korisnici mjera mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva i Zakonom o zadrugama, koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu  te posluju i imaju registrirano sjedište na području Istarske županije, izuzev trgovačkih društava kojima je Istarska županija osnivač ili ima vlasnički udjel u temeljnom kapitalu.

Svi kriteriji i uvjeti dodjele potpora bit će objavljeni u Javnom pozivu za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji za 2020. godinu.

Prijave će biti moguće dostaviti isključivo u online obliku putem Informacijskog sustava Istarske županije.

Važeće prijave koje pristignu u utvrđenom roku bit će evaluirane odnosno ocjenjivane.

 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Print Friendly, PDF & Email