Slijedi fantastično ljeto u Kašteliru i Labincima puno uzbudljivih događanja i noviteta

ljeto-kl
18.06.2024. 13:58; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Slijedi fantastično ljeto u Kašteliru i Labincima puno uzbudljivih događanja i noviteta

Pred vama je novo izdanje ljetnih događanja u Kašteliru i Labincima koja će vas ove godine oduševiti još više nego prije, s obzirom na bogatstvo ponude i uzbudljive novitete koji čekaju sve posjetitelje. Događanja će se odvijati tijekom srpnja i kolovoza.

Kad je riječ o novitetima, osmišljen je savršen spoj rekreacije uz uživanje u domaćim delicijama: jedinstvena gastro-rekreativna avantura Gourm-E-bike koja će vam otkriti posve novu dimenziju kaštelirskog kraja. Radi se o vođenoj turi na električnim biciklima tijekom koje se ide u obilazak lokalnih OPG-ova, a u svakom od njih doživjet ćete toplo gostoprimstvo domaćina i odlične degustacije domaćih delicija, poput vina, maslinovih ulja, slasnih zalogaja ili craft pića. Zbog ovog noviteta utorci će vam postati jedan od omiljenijih dana, s obzirom da se Gourm-E-bike ture organiziraju svakog utorka tijekom srpnja i kolovoza od 8.30 do 12.30 sati, dakle, pet tura u srpnju te još četiri u kolovozu. Cijena sudjelovanja je 55 eura po osobi za one koji imaju svoj električni bicikl, a oni koji ga nemaju mogu ga iznajmiti za dodatnih 25 eura. Jedna tura podrazumijeva maksimalno 15 sudionika.

Već od prije, upravo zbog Kaštelira, među omiljene dane mnogi svrstavaju i petke, pa je odlična vijest da ćete i ove godine guštati u sad već nadaleko poznatom Friday Tastingu, ispred prodavaonice Butiga u Kašteliru. Butiga s pravom nosi epitet lokalnog carstva domaćih proizvoda, pa ćete upravo ispred te prodavaonice svakog petka tijekom srpnja i kolovoza (četiri puta u srpnju i pet puta u kolovozu) od 19 do 22 sata moći degustirati proizvode jednog lokalnog OPG-a po promotivnim cijenama, što će svim ljubiteljima domaćih proizvoda omogućiti da otkriju najbolje okuse kaštelirskog kraja te da dožive nezaboravno iskustvo uz autohtone delicije koje oduševljavaju svojom kvalitetom i raznovrsnošću. Sve proizvode koje kušate moći ćete odmah i kupiti u Butigi.

Kraj 07. mjeseca već tradicionalno će obilježiti fantastična kaštelirska Gramperijada koja će se održati 25. srpnja. Riječ je o jedinstvenoj istarskoj gastronomskoj manifestaciji, jedinoj u Istri koja je posvećena krumpiru. Ove godine slijedi jubilarna, 20. Gramperijada na kojoj će biti predstavljeno mnoštvo maštovitih jela od krumpira, uz obilje zabave i dobre glazbe za koju će se pobrinuti Grooversi i DJ Johnny B.

Svakako treba zapamtiti i dvije znakovite osmice, odnosno, 08.08. jer će tog datuma u Kašteliru biti upriličen fenomenalni Craft party na kojem će sve prisutne svojom glazbom zabavljati DJ Johnny B. A vi dođite i otkrijte okuse specifičnih craft proizvoda spravljenih prema biranim recepturama, u limitiranim šaržama. Craft, valja napomenuti, podrazumijeva cijelu filozofiju i način života za one koji žele samo najbolje, proizvedeno u malim manufakturama i isključivo s prirodnim sastojcima. Pa dođite u guštajte u jedinstvenim aromama s prirodnim predznakom!

Neka za vas ovog ljeta Kaštelir i Labinci postanu nezaobilazna destinacija!

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email