NEWS
valfresco

Slastičarke Sanja Grahek Buršić i Barbara Pol osvojile broncu na natjecanju u Pragu

22792386_1533480980064389_2582684935189162526_o
27.10.2017. 00:40; Učitavanja: 370; Početna / Gospodarstvo / Slastičarke Sanja Grahek Buršić i Barbara Pol osvojile broncu na natjecanju u Pragu

Na Global Pastry Chef Challenge koji se održao početkom mjeseca u Pragu, slastičarke iz Poreča Sanja Grahek Buršić i Barbara Pol iz Valamar Hotels & Resorts osvojile su izvrsno treće mjesto.

Pedesetak kuhara i slastičara iz čitave Europe od 06. do 08. listopada 2017. godine u Pragu, u sklopu gastro sajma, pokazali su svoje kuharsko i slastičarsko umijeće na prestižnim kulinarskim natjecanjima Global Chefs Challenge, Hans Bueschens Junior Chefs Challenge i Global Pastry Chef Challenge. Hrvatski predstavnici, po prvi puta su se natjecali u sva tri natjecanja.
Global Chefs Challenge natjecanje poznato je vrlo strogim kriterijima. Da bi kuhar pobijedio na natjecanju mora paziti na svaki pa i najmanji detalj prilikom pripreme, ali i u konačnici, pripremljenom jelu. Suci gledaju na svaku sitnicu, od pripreme radne površine, osobne prezentacije kuhara, organizacijskih sposobnosti, higijenskih navika, iskoristivosti namirnica do načina pripreme i tehničkih vještina. A tek onda dolazi se do gotovog tanjura i pripremljenog jela gdje suci ocijenjuju vizualnu privlačnost jela, kompoziciju, koloristiku, čistoću rada, ujednačenost svih tanjura, a zatim i sklad okusa, temperaturu, teksturu, nutricionizam jela itd. Svaki potez kuhara je pod “posebnim povećalom”
pa je uspijeh naših slastičarki doslovno jako velik.

Hrvatsku su na natjecanju za kuhare Global Chefs Challenge predstavljali varaždinski kuhar Zlatko Novak (Restoran Bedem, Varaždin) i njegov pomoćnik Marin Sambolek (hotel Turist, Varaždin). U juniorskom kuharskom natjecanju, Hans Bueschens Junior Chefs Challenge, (natjecanje za kuhare do 23 godine) predstavljala nas je vinkovačka mlada kuharica Ana-Maria Stanković s pomoćnikom Markom Kovačevićem (oboje iz Srednje strukovne škole Vinkovci) dok su u slastičarskom natjecanju, Global Pastry Chef Challenge, hrvatske boje branili porečka slatičarka Sanja Grahek Buršić (Valamar Riviera d.d., hotel Rubin) i pomoćnica Barbara Pol (Valamar Riviera d.d., hotel Pical).

Radio Centar

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email