NEWS

Skuter parkirao pred vratima Gospe od Anđela

05.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Skuter parkirao pred vratima Gospe od Anđela
898skuter_crkva.jpg

Mnoštvo koje se u tom trenutku nalazilo pred crkvenim vratima ostalo je zapanjeno domišljatošću nepoznatog vozača skutera koji je svog ljubimca parkirao na uzdignutom platou ispred samog ulaza u crkvu. Da bi to izveo morao je biti ili vrlo spretan u vožnji ili je pak imao pomagače jer da bi skuter ostavio na tom mjestu, morao je preći preko nekoliko stepenica.
Pokušavajući otkriti što je nepoznatog vozača nagnalo na ovakav čin, okupljeni su dvojili je li riječ o nekulturi ili, baš suprotno, kulturi, točnije umjetničkoj instalaciji. Moguće je ipak da je to bio samo bunt vozača motocikla s obzirom na to da oni u gradu ne mogu do svojih parkirnih mjesta jer im ih zauzimaju znatno snažniji automobili. Naime, samo nekoliko metara dalje od crkve Gospe od Anđela, na spoju Zagrebačke i Budicinove ulice, parkiralište predviđeno za motocikle konstantno je popunjeno automobilima, i to uglavnom jednim te istima, koje već i mala djeca lako prepoznaju. Mala djeca da, ali ne i porečka policija. Jer da je suprotno, ne bi gradom kružila šala da je u Poreču veća vjerojatnost da ćete dobiti sedmicu na lotu, nego kaznu za bespravno parkiranje.
Što je još žalosnije, cijelo se jučerašnje prijepodne na Trgu slobode nalazio veći broj policajaca jer su osiguravali utrku (od komunalnih redara nigdje nikoga), ali je skuter uredno duže vrijeme stajao ispred ulaza u crkvu. Pitamo se koliko bi vremena proveo, recimo, parkiran na ulazu u policijsku postaju ili gradsku upravu?

K.K. Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email