NEWS

SJEDNICA VIŽINADSKOG POGLAVARSTVA

05.05.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / SJEDNICA VIŽINADSKOG POGLAVARSTVA
418Vižinada-Baldini.jpg

 VIŽINADA – Zbog velikog broja zahtjeva mještana, ali i problema što se pojavljuju »na terenu«, Općina Vižinada će, zaključeno je na preksinoćnjoj sjednici Poglavarstva, pokrenuti proceduru dopuna i izmjena Prostornog plana.

Dio zahtjeva odnosi se i na dodatnu urbanizaciju prostora, što neće biti moguće ostvariti, rekao je načelnik Marino Baldini, jer postoje zakonska ograničenja građevinskih površina u odnosu na broj stanovnika pojedinog naselja odnosno općine. Kako nije moguće da se sav posao odradi odjednom, kao i zbog troška, u izmjene PP-a će se ići postupno, a konzultirat će se i Odbor za prostorno uređenje te ostala radna tijela Vijeća.

Poglavarstvo je usvojilo više zaključaka Odbora za prostorno uređenje, komunalni sustav i upravljanje nekretninama.

Predragu Tomiću iz Vižinade dana je suglasnost za postavljanje plinskog spremnika, a s vlasnicima parcele uz rukometno igralište kod nove školske zgrade još će se razgovarati o zamjeni nekretnina.

Baldini je rekao da je prilikom gradnje igrališta Općina zbog nemogućnosti pristupa koristila i uzurpirala parcelu pa je općinska uprava pokrenula proceduru moguće zamjene odnosno kupnje. Parcela ima više vlasnika, koji imaju različite želje, od prodaje do zamjene, a njihova cijena (35 eura po četvornom metru) prilično visoka, pa će Općina pokušati prodati parcelu koju nudi u zamjenu i za taj novac otkupiti ovu.

Članovi Poglavarstva razmatrali su i ponudu Denisa Armana iz Vižinade da zamijeni dio parcele koji ima u suvlasništvu s Općinom za zemljište oko njegove kuće. Budući da je Prostornim planom tu predviđena rekreacijska zona, angažirat će se geometar da pripremi prijedlog zamjene kojim bi bili zadovoljni i Arman i Općina. V. Md.

Print Friendly, PDF & Email