NEWS

SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA SPORTSKE ZAJEDNICE POREČA

01.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA SPORTSKE ZAJEDNICE POREČA

Izvršni odbor Sportske zajednice Poreča na svojoj je sjednici utvrdio prijedloge tri financijska dokumenta, izmjena i dopuna financijskog plana za tekuću godinu, dosadašnjeg izvršenja i procjene izvršenja financijskog plana do kraja godine, te financijskog plana za sljedeću godinu. Navedeni prijedlozi upućeni su na usvajanje Skupštini koja će sjednicu održati u utorak u SRC »Veli Jože« od 19 sati.

U prijedlogu izmjena i dopuna financijski plan visine oko 7,6 milijuna kuna trebao bi porasti za dodatne 72 tisuće kuna, jer se upravo toliki iznos više sredstava za sport očekuje u skorom rebalansu proračuna Grada Poreča. U samom financijskom planu prijedlog je da se sredstva namijenjena tekućem i investicijskom održavanju sportskih objekata povećaju za dodatne 172 tisuće kuna, pa bi ukupna sredstva za tu namjenu ove godine trebala iznositi 252 tisuće kuna. Razlika između predviđenih više dobivenih sredstava iz gradskog proračuna i navedenog povećanja, u iznosu od sto tisuća kuna trebala bi se dobiti od sredstava namijenjenih izradi idejnog projekta izgradnje nove dvorane u sklopu SRC »Veli Jože« koja se ove godine neće realizirati. Kako je Grad Poreč prestao iz proračuna dotirati udrugu »Master pool«, preostala ovogodišnja raspoloživa sredstva namijenjena toj udruzi u iznosu od 90 tisuća kuna SZ će moći koristiti za stimuliranje nadarenih porečkih sportaša. Za podsjećanje, »Master pool« je udruga građana koja je sama sebi dala zadatak da će prema vlastitom odabiru i vlastitim kriterijima stimulirati samo neke nadarene gradske sportaše, a predsjednik mu je bivši porečki gradonačelnik Josip Pino Maras. U vrijeme Marasovog četverogodišnjeg gradonačelničkog mandata »Master pool« je imao privilegiran status i njegova se aktivnost sufinancirala izravno iz gradskog proračuna, a ne kao većina ostalih gradskih sportskih udruga putem financijskog plana SZ-a. Samo za tekuću godinu »Master poolu« je u proračunu bilo namijenjeno 200 tisuća kuna, od čega je već realizirano 110 tisuća kuna.

Financijski plan SZ-a u prvih osam mjeseci tekuće godine realiziran je u visini od oko 3,8 milijuna kuna ili 50 posto od predviđenog ukupnog godišnjeg iznosa, ali se očekuje da će do konca godine financijski plan biti realiziran u cijelom opsegu. Prijedlog financijskog plana za sljedeću godinu iznosi 7,6 milijuna kuna i na nivou je ovogodišnjeg plana.

Zbog višegodišnjeg sudskog sporta oko prava posjeda na tri teniska terena SRC »Veli Jože« IO predlaže Skupštini da se TK »Poreč« isključi iz članstva SZ-a.

K. KLARIĆ

Print Friendly, PDF & Email