NEWS

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA UZ TIJESNI KVORUM O POLUGODIŠNJEM OSTVARENJU PRORAČUNA

07.08.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA UZ TIJESNI KVORUM O POLUGODIŠNJEM OSTVARENJU PRORAČUNA

Kolovoška sjednica Gradskog vijeća odvijala se uz tijesan kvorum koji je činilo 12 od 19 vijećnika, odnosno samo tri oporbena, a sve su odluke donesene jednoglasno, uključujući prve izmjene i dopune proračuna.

Nakon predstavljanja kontakt-policajaca usvojeno je izvješće o izvršenju proračuna. U prvih šest mjeseci ove godine prihoda je bilo 42 posto manje u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a ostvareno je samo 34 posto planiranog. Najviše su podbacili prohodi od prodaje zemljišta, kojih je ostvareno tek pet posto od plana, ali su tekući prihodi redom veći od lanjskih, ukupno 16 posto. Najveći porast je od prihoda na kuće za odmor (58 posto više nego lani).

Vijećnicu Snježanu Mekotu zanimalo je kako će se realizirati planirane investicije koje je trebalo financirati prodajom imovine, na što je gradonačelnik Edi Štifanić rekao da spremaju popis svih zemljišta koja bi trebala biti prodana do kraja godine, a već je pripremljen ponovni natječaj za Blagdaniće, koji nisu prodani u prvom natječaju.

– Sada imamo detaljan opis onoga što se tamo može graditi, pa će sigurno biti interesa. Imamo i niz okućnica na području Poreč jug koje su spremne za prodaju i parcele u Musaležu i Jasenovici, rekao je gradonačelnik.

Prvim izmjenama prihodi ovogodišnjeg proračuna smanjeni su za nešto više od dva milijuna kuna, odnosno jedan posto, što znači da s 26 milijuna kuna viška prošlogodišnjih prihoda i kreditom od 11,76 milijuna kuna proračun iznosi 181,59 milijuna kuna.

Usvojena su sva četiri amandmana IDS-ovih vijećnika. Sandra Čakić Kuhar tražila je da se 30 tisuća kuna namijenjenih pulskom Centru za pomoć i njegu – kojem je plaćana kućna njega terminalnih bolesnika, a što on više ne može činiti – preusmjeri na lokalni program kućne skrbi, dok je 8.000 kuna iz stavke stručnog usavršavanja zaposlenih preusmjereno na poziciju intelektualnih i ostalih usluga radi povećanja naknada za kućnu skrb nemoćnima.

Vijećnici Darko Kadum i Azeglio Picco smanjili su poziciju predviđenu za asfaltiranje ceste za Juriće, gdje nisu riješeni vlasnički odnosi. Sportskoj zajednici bit će dodatno doznačeno 335 tisuća kuna za naknade predstavničkih tijela, izradu suhog ulaza u more na Peškeri za jedriličarski klub, postavljanje montažnih svlačionica, sanitarija za sportaše i publiku i spremište za atletske rekvizite na nogometnom i atletskom stadionu, te za nabavku opreme za borilačke sportove. Usvojen je i Piccov prijedlog da se 65.800 kuna umjesto za cestu za Juriće namijeni Osnovnoj glazbenoj školi, koja u prvi razred upisuje 34 djeteta više nego lani, pa za prva tri mjeseca ove školske godine treba angažirati više nastavnika.

Sanja Oplanić tražila je, što je prihvaćeno, povećanje sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca, zaštitarsku službu za Dječji vrtić Radost i program provođenja zaštite na radu u istoj ustanovi. Potrebnih 95 tisuća kuna oduzeto je od poklona za novorođenčad (kojih je u prvih pola godine rođeno puno manje nego je proračunom planirano).

U raspravi o proračunu Mekota je pitala zašto nisu planirani troškovi osnivanja nove općine Tar-Vabriga, na što je gradonačelnik rekao da država osigurava prvih milijun kuna. Istu je vijećnicu zanimalo i što se krije iza 1,5 milijuna kuna »neimenovanih troškova za manifestacije«, a pročelnica Sandra Mušković rekla je da se mahom radi o honorarima muzičarima.

Koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova u sljedećih pet godina na javnom je natječaju dobila tvrtka Crleni iz Varaždina, koja će Gradu za nju godišnje plaćati 105 tisuća kuna.

S. Matejčić, Glas Istre

Alen Benković novi direktor tvrtke Parentium

Vijećnici su jednoglasno razriješili dosadašnjeg direktora gradskog poduzeća Parentium Damira Slokovića (koji je dužnost obavljao volonterski) i na prijedlog poglavarstva za novog direktora imenovali Alena Benkovića. Rođen je 1974. godine u Barbanu, živi u Radošima, oženjen je i otac jednog djeteta, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Puli smjer financija. Od 1998. donedavno radio je u Riviera holdingu, tri godine kao direktor hotela Neptun, a dvije kao jedan od direktora naselja Lanterna.

Print Friendly, PDF & Email