NEWS
valfresco

Sjajno peto izdanje umaške humanitarne utrke Ho! Ho! Ho! Run

Foto_51141_(1)
27.12.2019. 09:14; Učitavanja: 215; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Sjajno peto izdanje umaške humanitarne utrke Ho! Ho! Ho! Run

Petstotinjak trkača, klinaca, seniorka i seniora, odradilo je ovogodišnje, peto izdanje umaške humanitarne utrke Ho! Ho! Ho! Run. Dok je stotinjak najmlađih sudionika utrke otrčalo 700 metara središtem Umaga, seniorke i seniori morali su savladati trasu od pet odnosno deset kilometara ovogodišnje Ho! Ho! Ho! utrke koju je pripremila Sportsko rekreativna udruga Olimpik Umag.

Lijepo vrijeme privuklo je na startnu crtu ovogodišnje blagdanske utrke umaškim ulicama i umaškom obalom natjecatelje koji su stazu morali savladati «pokriveni» kapicom Djeda Mraza koju su dobili prilikom prijave za nastup na utrci.

Na pet kilometara u ženskoj konkurenciji najbrže je bila  Ainhoa Lizariturry s vremenom 0:20:08, drugo mjesto je zauzela Ivana Grgurević 0:20:58,6  a treća je ciljnom ravninom protrčala Andreja Stoičić u vremenu 0:21:36,2. U muškoj konkurenciji na pet kilometara prvi je bio Roberto Federici s vremenom 0:18:04,7, drugi je Nermin Dudaković 0:18:34 a treći Alen Uran 0:19:40

Na deset kilometara u ženskoj konkurenciji najbrža, s vremenom, 0:41:11, ciljnu crtu je prošla Valentina Šćur. Na drugo mjesto s vremenom 0:423:26 plasirala se Aleksandra Bosanac a treće mjesto s vremenom 0:45:48 zauzela je Olga Schnurr. U muškoj konkurenciji na deset kilometara najbrži je   s vremenom 0:33:21 bio Janez Mulej. Na drugo mjestu s vremenom 0:35:04 plasirao se Robert Radojkovć a treći je s vremenom 0:35:26. bio Ivan Diklić.

Pobjedničke medalje slavodobitnicima uručili su na središnjerm umaškom trgu gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i njegov zamjenik Ivan Belušć. Za dobro raspoloženje natjecatelja, i brojnih navijača okupljenih na novom središnjem trgu Umaga, pobrinuli su se članovi Limene glazbe Buje i sastav Džastin Biberi iz Umaga i članovi benda EoT iz karlovca.

Uplatom startnine natjecatelja, u iznosu od 50 kuna, organizator je prikupio, prema dostupnim nam informacijama, iznos od oko 20.000 kuna koji će biti doniran za kupnju radiološkog uređaja u Domu zdravlja Umag. U humanitarnom djelu ovogodišnjeg Ho! Ho! Ho! Run trčanja u Umagu Udruga Kolajna ljubavi prikupila je odjeću i tenisice za dječji vrtić i školu u Tanzanji.

(iVijesti)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S