NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Septičke jame kao privremeno rješenje?

18.04.2006. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Septičke jame kao privremeno rješenje?

 U tom malom turističkom mjestu gradnja stanova za tržište poprimila je razmjere eksplozije. Gradi se na sve strane, a nedavno nas je nazvao mještanin koji je primijetio da u susjedstvu uz novogradnju kopaju i septičku jamu. Zvao je, kaže, na sve strane, ali bez rezultata.

Stoga smo nazvali komunalno poduzeće Uslugu, jer je prije nekoliko godina u vabrižansku kanalizaciju investirano desetak milijuna kuna pa nije logično da se nove zgrade ne priključuju na mrežu, nego se grade septičke jame. »Na šest gradilišta naišli smo na iskope kao za septičke jame. Svi oni imaju građevinske dozvole, ali ne znam kako su ih dobili kad nisu osigurali našu suglasnost za priključenje na kanalizaciju. Pitali smo projektanta o čemu se radi i saznali da su priključak projektirali, ali morao je ići preko privatnih parcela, za što nisu dobili suglasnost vlasnika, pa su odlučili izgraditi septičku jamu kao privremeno rješenje«, ispričao nam je šef kanalizacije u Usluzi Siniša Pilat.

Pilat priznaje da za trokut koji u Vabrigi čine ulice Lokvarska, Istarske kontrade i Ribarska nije riješen način priključivanja na javnu kanalizaciju. »Tamo je naglo buknula gradnja, napravili smo reamulaciju, popisali objekte i pokrenuli izradu projektne dokumentacije. Svaki ćemo objekt rješavati pojedinačno«, rekao je Pilat.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email