NEWS
Best of Poreč

Šef Red Bulla Dietrich Mateschitz u Poreču

MMI3267407
Dietrich Mateschitz - vlasnik Red Bulla (Milivoj MIJOŠEK, Glas Istre)
02.07.2016. 17:07; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Šef Red Bulla Dietrich Mateschitz u Poreču

Na uzavrelim tribinama Poreč Majora na kojima se tijekom današnjeg dana živa termometra u hladu podigla iznad 30 stupnjeva Celzijusa moglo se već tijekom jutra vidjeti neke slavne ljude, premda se njihov dolazak prije svega očekuje završnog dana turnira

Naš je fotoreporter u hladu VIP tribina prilikom meča osmine finala između Austrijanaca (Doppler/Horst) i Španjolaca (Gavira/Herrera) uočio svjetski poznatog biznismena, jednog od ljudi zaslužnih da se ovaj događaj zbiva na hrvatskom Jadranu, vlasnika tvrtke Red Bull Dietricha Mateschitza. Prezime ovoga uspješnog austrijskog poslovnog čovjeka koji je osmislio svjetski poznato energetsko piće možemo slobodno iščitavati kao Matešić, jer su mu roditelji bili hrvatskog podrijetla, navodno sa zadarskog područja, premda sam sebe naziva “kozmopolitom iz Štajerske”. Strelovit poslovni uzlet započinje sredinom osamdesetih kada se povezuje s tajlandskim investitorom Chaleo Yoovidhya vlasnikom tamošnjeg brenda energetskog pića – Krating Daeng – čije je kvalitete Mateschitz uočio. S ciljem komercijalnog promoviranja kasnijih je godina ovaj milijarder pokrenuo nebrojene natjecateljske spektakle ekstremnog sporta (skokovi u vodu sa stijena, ekstremno bicikliranje, skijanje, skejtanje, automobilizam, reli, zračne utrke), ali i ulagao kako u Formulu 1 (Red Bull Racing), nogometne klubove (Salzburg, New York…), hokej na ledu itd.

Ipak, možda je ponajveću pozornost medija privukao organizacijom projekta Red Bull Stratos 2012. godine prilikom kojeg je iz stratosfera slobodnim padom prema Zemlji skočio austrijski base skakač Felix Baumgartner postavivši novi svjetski rekord u padobranskom skoku s 39.045 metara visine. I slavni “svemirski skakač” Felix se, kao i lani, jučer nalazio u Poreču, potvrdili su nam iz organizacijskog odbora Poreč Majora, dodavši da se njegovi poznati preleti helikopterom iznad glavnog stadiona na porečkoj Peškeri očekuju tijekom nedjeljnih završnih mečeva. Negdje u porečkom akvatoriju na svojoj je jedrilici plovio dvostruki olimpijski pobjednik u jedrenju 2000. i 2004. godine, još jedan poznati Austrijanac, Hans-Peter Steinacher, čiji se dolazak na tribine Poreč Majora jučer također očekivao….

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U GLASU ISTRE

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani