NEWS
valfresco

Sedmi Poreč triatlon s rekordnim brojem od 522 prijavljena triatlonca kreće u nedjelju, 13. listopada u 8 ujutro !

IMG_20191010_144751
10.10.2019. 17:20; Učitavanja: 441; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Sedmi Poreč triatlon s rekordnim brojem od 522 prijavljena triatlonca kreće u nedjelju, 13. listopada u 8 ujutro !

U nedjelju 13.10.2019. održat će se 7. izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna, jedne od najljepših, najposjećenijih i najbolje organiziranih nezavisnih utrka u regiji. Poreč Triatlon je utrka s odličnom lokacijom, dobrim datumom održavanja i sjajnim mikroklimatskim uvjetima. Uz sve navedeno, dodatna prednost je nazehtjevna i prelijepa biciklistička staza, ali i startnina koja je povoljna i pristupačna za sve sudionike.

Poreč Triatlon je utrka u srednje dugom triatlonu. Sadržava 1.9 km plivanja, 87 km bicikliranja, te 21 km trčanja. Utrka je svoje mjesto našla u glavnom gradu hrvatskog turizma, koji ne živi samo od sunca, mora i besprijekornog turističkog imidža, nego i otkriva svoje sportsko srce.

Cilj nam je postati baza za zimske pripreme različitih sportskih grupa i profila sportaša, poput biciklista, rukometaša ili nogometaša. Stoga naše programe osmišljavamo kao motiv dolaska novih gostiju u Poreč. Sve to prati i odlična sportska infrastruktura koja zajedno sa blizinom hotela čini jedinstvenu ponudu i razliku spram sličnih destinacija u okruženju. Poreč nosi naziv grada sporta, a manifestacije poput Poreč Triatlona rezultat su velikog truda pojedinaca te opravdavaju epitet sportskog grada, na koji smo iznimno ponosni. Veselimo se još jednom izdanju ovog vrhunskog sportskog događaja – rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.

Iako je ovo sedmo izdanje utrke Poreč Triatlona, u njemu je ugrađeno već 18 godina iskustva organizacije utrka srednje dugog triatlona, počevši od sedam izdanja kultnog Mljet Half Internacional triatlona, preko Krk3atlhona, pa sve do današnjeg Poreč Triatlona kakvog ga sada poznajemo. Ova utrka ne organizira se tri tjedna prije datuma, utrke već se s njom živi 365 dana u godini. Ovo je utrka kojoj nije važna samo predivna lokacija, već kompletan triatlonski doživljaj – utrka koju triatlonci organiziraju za triatlonce. Poreč triatlon nije dio nekog velikog triatlonskog brenda ili federacije, već polako, ali sigurno, stvara svoj vlastiti brend – Poreč Triatlon.

            –  Budući da su nam mišljenja natjecatelja izuzetno bitna, uvažili smo prošlogodišnje dobivene savjete te smo odlučili da se ove godine vraćamo na biciklističku dionicu s četiri kruga, ukupne duljine 87 kilometara. Naravno, malo unaprijeđenu. Zajedno s lokalnom upravom uspjeli smo osigurati stazu koja će prije svega biti puno sigurnija i manje tehnički zahtjevna, jer je cesta šira, s kvalitetnijim asfaltom te nema ležećih policajaca. Hvala natjecateljima koji su se odazvali u maksimalnom broju, zbog čega je utrka posve rasprodana, te izabrali Poreč Triatlon za svoj kraj triatlon sezone. Na nama je sad da opravdamo to povjerenje – rekao je Marko Miličić, direktor urtke iz triatlon kluba Swibir Zagreb.

Podijeljeno je 400 startnih brojeva, i utrka je “sold out” uprkos brojnim ovogodišnjim triatlonima u relativnoj blizini Poreča. Kao zanimljivost Miličić je napomenu da je prijavljeno čak 61 štafeta u kojima sudjeluju brojni triatlonci koji su unatrag mjesec dana sudjelovali na barem jednom od triatlona u našoj okolini, ali se svejedno vole vratiti u Poreč kojeg krasi izuzetno dobra organizacija i atraktivnost. Svakako treba napomenuti da je Poreč triatlon i ove godine ugošćuje i Državno prenstvo Slovenije u triatlonu i da natjecatelji dolaze iz 15-ak zemalja.

A da je porečki triatlon sjajna manifestacija, koja ima veliku ulogu u produljenju turističke sezone, potvrdio je i Goran Vrus iz Sektora za Operacije Plave Lagune, pri tomu Zelena Resort i Poreč predstavljaju jedinstveno okruženje za sve natjecatelje na triatlonu.

            – Gastronomski sadržaji nakon utrke bit će odlični. Prilagodili smo se navikama i potrebama naših triatlonaca te jamčimo da će se u našim objektima osjećati odlično i ugodno – rekao je Goran Vrus.

A sve ovo ne bi bilo moguće bez sjajnih volontera, takozvanih “ljudi u crvenom” svih životnih dobi, koji utrku čine posebnom, a njih je ove godine više od 150 ! Svake godine oni slažu zonu, označavaju staze, pakiraju startne pakete, pripremaju okrjepu, paze da je sve u najboljem redu, i još nebrojeno toga bez čega utrka ne bi funkcionirala. I ove godine oni će od prvog do posljednjeg trenutka davati svoj maksimum te biti oslonac svim natjecateljima.Stoga im se organizatori posebno zahvaljuju.

Više informacija o utrci, kategorijama i detaljima možete pronaći na www.porectriatlon.com

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S