NEWS

Sedam najvažnijih ovogodišnjih restoranskih otvorenja u Hrvatskoj

agli-amici
16.06.2021. 23:07; ; Početna / Gospodarstvo / Sedam najvažnijih ovogodišnjih restoranskih otvorenja u Hrvatskoj

Unatoč traumatičnih 18 mjeseci oblježenih s dva veća lockdowna, hrvatski ugostitelji nisu potpuno posustali. Dapače, neki od njih u drugoj su se pandemijskoj godini upustili u relativno ozbiljne investicije pa se na moru, u Zagrebu, ali i u Slavoniji otvaraju novi restorani ili se priprema otvaranje važnih novih restorana. Evo liste sedam istaknutih novih restorana otvorenih u Hrvatskoj u prvoj polovici godine i restorana čije je otvorenje najavljeno do kraja ovog mjeseca. piše gastro-portal plavakamenica.hr

Na listi nema novog restorana Gorana Kočiša koji bi se trebao otvoritiu Slatini, jer zasad nije jasno hoće li Kočišev novi restoran početi raditi u srpnju ili u kolovozu..

1. Agli Amici, Rovinj

Otvaranje hrvatske franšize briljantnog restorana obitelji Scarello iz Udina (dvije Michelinove zvjezdice) jedan je od najznačanijih ovogodišnjih događaja za hrvatsku gastronomsku scenu, s dugoročnim vrlo pozitivnim posljedicama. Agli Amici bi se trebao otvoriti do kraja mjeseca, preko puta hotela Grand Park.

2. Luciano, San Canzian, Buje

Povratak chefa Dina Galvagna u restoransko kuhanje spada među bolje vijesti za hrvatsku gastronomiju. Restoran Luciano u luksuznom hotelu San Canzian bavi se namjerno rustikalnim varijantama moderne visoke kuhinje. Okusi i teksture uglavnom su fantastični.

3. Tekka, Rovinj

Najbolji hrvatski japanski restoran otvara ekspozituru u rovinjskom hotelu Lone. Dolaskom Tekke u rovinj Istra je prvi put dobila sushi i sashimi visoke međunarodne klase.

4. Dvor, Split

Dvor nije novi restoran. Ali, angažmanom velikog chefa Hrvoja Zirojevića Dvor se redefinirao i automatski postao najambiciozniji fine dining restoran u Splitu. Gospodin Zirojević čovjek je koji dramatično mijenja i poboljšava okolinu u kojoj radi.

5. Al Dente, Zagreb

U vrijeme kad brojni restorani napuštaju centar Zagreba, u najstrožem se središtu grada u Bogovićevoj ulici otvorila ambiciozna pizzeria, s dobrom vinskom listom, inovativnim žanrom pizze (canotto) i nizom drugih zanimljivih jela uključujući ručno izrađene tjestenine.

6. Rodrigo, Split

Televizijski chef Ivan Pažanin nije se baš proslavio Štorijom, svojim prvim splitskim restoranom u kojem ga nismo vidjeli, i gdje su vina bila mnogo impresivnija od hrane.

Nadamo se da Rodrigo, otvoren ovog proljeća, nije još jedan usputni Pažaninov projekt, nego restoran gdje će ovaj chef, koji je prije TV karijere stekao ozbiljnu reputaciju u trogirskom Don Dinu, zaista svakodnevno kuhati.

7. Nebo, Rijeka

Kad bi bilo tko znao točan datum otvaranja riječkog Hiltona Costabella, Nebo bi zauzimalo drugo mjesto na ovoj listi. Međutim, otvaranje Hiltona Costabella neprekidno se odgađa, direktori se mijenaju, principali navodno nisu zadovoljni unutarnjim uređenjem hotela…pa je tako chef Deni Srdoč već dugo vremena u zrakopraznom prostoru. Nebo je fine dining restoran prvog riječkog luksuznog hotela, koji se trebao otvoriti prije pola godine ili ranije. Sudeći po hotelskoj web stranici, Hilton i Nebo mogli bi početi raditi početkom srpnja.

Print Friendly, PDF & Email